Svein Larsen går av som daglig leder og redaktør i Radio Metro. Larsen har ledet kanalen siden oppstarten i januar 2009. Han fortsetter som styremedlem og er en av selskapets største aksjonærer.

-  Gründerprosjektet Radio Metro er nå avsluttet og vi er inne i en mer ordinær drift og da kan andre overta dette, sier Larsen.

Radio Metro har fiulgt en humpete økonomisk vei, der eierne har måttet spyttet inn flerfoldige millioner for å sikre videre drift, men nå ser ifølge radio-gründeren mer lovende ut.

 - Vi har nå et kvalifisert management team og har nådd en omsetning på nærmere 50 millioner med et overskudd. Vi bør nå satse på ytterligere vekst også på andre områder enn tradisjonell radiovirksomhet. Det har vært mange år i motbakke, men det har løsnet de siste årene., sier Larsen.

Larsen var lenge en innbitt motstander av overgangen fra FM til DAB, men i fjor vår kom det gledelige nyheter da lokalradioene ble sikret nye år på FM-nettet i en overgangsperiode.

- Vår største seier er naturligvis at FM-nettet fortsetter i mange år til. Radio Metro, også med merkevarene The Beat og Radio Rox, er godt posisjonert både på FM, DAB og nett og har oppnådd en sterk posisjon i det norske radiomarkedet. Jeg har ledet bedriften i 11-år og det får være nok, sier Larsen som ikke har tenkt å pensjonere seg.  

Utover å være knyttet til Metro har Larsen også flere andre gründerprosjekter han ønsker å realisere. Larsen startet P4 i 1993 og var selskapets første radiosjef fram til 1999. Deretter drev han

radiovirksomhet i mange år i Sør-Afrika før han kom tilbake til Norge og startet Radio Metro i 2009. 

Styreleder i Radio Metro, Pål Roppen, takker Larsen for sin mangeårige innsats for selskapet.

- Hans kraft, vilje og evne til å møte utfordringer har vært utslagsgivende for vår suksess. Spesielt er hans lange erfaring og bransjeforståelse unik, med en egen evne til å lese og jobbe med de ulike aktørene i mediemarkedet. Han vil fortsatt ha en nær tilknytning til selskapet framover, og det er vi glade for, sier Pål Roppen.