Saken blir oppdatert. 

Mandag kveld var det premiere på årets første «Idol»-sending der dommerne Silje Larsen Borgan, Tshawe Baqwa og Andreas «Tix» Haukeland skal finne landets nye superstjerner. Men seerne var ikke altfor spente på hvordan denne jakten startet, og premieresendingen ble kun sett av 221.000 seere på TV 2 mandag kveld.

Det ga TV 2 likevel en markedsandel på over 20 prosent på det aktuelle tidspunktet i målgruppen 10-79 år, viser tall fra Kantar. Tar en med seingen på nett, de såkalte total screen rating-tallene, endte de på 252.000 seere.

Sist «Idol» var på lufta, høsten 2018 var det 287.000 seere som fikk med seg premieren på lineær-tv, men den gang hadde programmet premiere på en onsdag og ikke en mandag.

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 er likevel fornøyd med tallene på gårsdagens premiere. 

- Vi er superfornøyde med både innhold og tall og det var så gøy å se Tix som dommer. Samtidig tenker jeg at Idol kommer til å løfte seg enda mer utover våren, sier Haldorsen.