Under to år etter at TV 2 sikret seg rettighetene til Premier League sist, må TV 2-sjef Olav T. Sandnes igjen dra frem kuleramma og begynne å regne på verdiene av de engelske fotballrettighetene.

Sist gang kjøpte TV 2 rettighetene for tre år, men allerede i det første rettighetsåret byr Premier League igjen opp til budkamp om den attraktive engelske fotballen. Det får Kampanje bekreftet fra flere kilder.

Det er flere ting som er oppsiktsvekkende med det nye anbudsdokumentet som Premier League har sendt ut. For første gang selges rettighetene først på det nordiske markedet, og avtaleperioden skal etter det Kampanje kjenner til være forlenget med opp mot seks år.

Med dagens prisnivå vil verdien på denne rettighetspakken ligge på fire milliarder kroner bare for de norske rettighetene.

Les mer: - Dyrere Premier League-rettigheter for TV 2

Etter det Kampanje erfarer et det lagt opp til en kort budprosess med svarfrist på to uker for å komme med et første bud. Det betyr at dersom Premier League oppnår nivået de er fornøyd med, kan rettighetene fra 2022 til 2028 være solgt i løpet av våren.

Da Kampanje møtte TV 2-sjef Olav T. Sandnes på NHOs årskonferanse i dag formiddag, ville han ikke bekrefte Kampanjes opplysninger. 

- Vi kommenterer aldri budprosesser, men det er klart at Premier League er en viktig rettighet for TV 2. Det har det vært i mange år og tror ikke det vil komme som en overraskelse på noen at vi også vil være interessert i fremtidige rettighetsperioder for Premier League, sier Sandnes til Kampanje.

- Stemmer det at de denne gang har økt lengden på rettighetsperioden?

- Jeg kan ikke kommentere eventuelle rettighetsprosesser eller buddokumenter, men det jeg kan si er at vi har et sterkt ønske om å fortsatt videreutvikle denne rettigheten i Norge. Den er av de rettighetene vi får veldig mye komplimenter for måten vi har håndtert og vi har kjent et stort ansvar for å forvalte dem på en god måte og det har vi et sterkt håp om å også kunne ta videre, sier Sandnes.

 

Norsk favoritt:

Ole Gunnar Solskjær leder et av de mest populære lagene i Premier League, Manchester United. Nå er de norske TV-rettighetene igjen i spill. Foto: NTB Scanpix