I dagens møte i Kringkastingsrådet, kunne dramasjef Ivar Køhn i NRK fortelle at dramaserien «22. juli» har hatt et budsjett på 106 millioner kroner. Det er 36 millioner mer enn budsjettet NRK gikk ut med i 2017, skriver Dagbladet, som har forsøkt å få innsyn i budsjettene over lengre tid.

- Dagbladet har hatt en sak der de har bedt om innsyn i økonomi, som har vært en prinsippsak i forhold til offentlighetsloven. NRK er unntatt for innsynskrav i det som er programvirksomhet, så vi har egentlig avslått de innsynene som har vært, sier Køhn ifølge Dagbladet.

Når han nå går ut med budsjettet, er det fordi det tidligere anslaget har vært upresist, sier han.

Som Kampanje tidligere har skrevet, har «22. juli» blitt godt sett. Serien, laget av Sara Johnsen og Pål Sletaune, hadde premiere søndag 5. januar og ble da fulgt av 497.000 på NRK1. Forrige uke rundet andre episode én million seere.

Les mer: Én million har sett NRKs 22. juli-serie: - Det virker som serien svarer på et behov