Fredag kveld samles hundrevis av norske bloggkjendiser, Youtube-stjerner, podcast-profiler og Instagram- til fest på Vixen Influencer Awards, som i år foregår på Gamle Logen i Oslo. 

Det skal kåres vinnere i 15 kategorier som spenner fra Årets gullpenn til Årets sterke mening og Folkets favoritt.

Men den aller gjeveste prisen av dem alle, Årets influencer, gikk til youtuber Agnete Husebye, bedre kjent som «Agnetesh»

- Det er helt sykt å se foran meg så mange menensker jeg har sett opp til i så mange år. Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle være her jeg er nå, sa hun fra scenen.

Les mer: Agnete Husebye er årets influencer: - Hadde aldri trodd dette

Trine Sandberg, som har holdt Trines matblogg gående siden 2007, fikk kveldens hederspris.

Publikum har vært med å stemme frem finalistene, men bortsatt fra i kategorien folkets favoritt, er det juryen som har plukket ut de endelige vinnerne.

Motepris til Skavlan
Kveldens første pris gikk til Jenny Skavlan for Årets influencer mote. 

- Dette var dritstas og veldig uventet. Jeg følte at gjenbruksgreia har jeg holdt på med så lenge at det ikke var verdt å kaste bort en pris på, sier hun fra scenen.

Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», hentet også i år hjem prisen for Årets influencer trening og helse. Senere på kvelden vant hun prisen for Folkets favoritt.

- Jeg elsker så sykt å vinne ting, samtidig fikk jeg beskjed av manageren min etter forrige tale at den var ganske dårlig. Men det er klart denne betyr ekstra mye ettersom det er folket som har stemt den frem, sa hun etter pris nummer to.

Fra fattig student til Vixen-vinner
Prisen for Årets influencer mat gikk til Karen Elene Thorsen, som har gjort stor suksess med boken «Fattig student». Hun takket alle som hadde stemt på henne, og minnet om hvor hun var for bare ett år siden.

- Herregud, jeg ble nominert til denne prisen i fjor, og da var det ingen som visste hvem jeg var. Da hadde jeg 20.00 følgere på Instagram og hadde så vidt råd til å kjøpe et glass vin i baren, sier hun fra scenen.

Selv om hun nå har 200.000 følgere og en bestselgerbok på CV-en, har hun holdt matbudsjettet på 400 kroner i uken, kunne hun forsikre.

- Man trenger ikke å bruke mer penger enn det.

Jan Thomas og Einar Tørnquist fikk underholdningsprisen for podcasten «Jan Thomas og Einar blir venner». De var ikke til stede for å ta imot prisen, men sendte en videohilsen til publikum.

Årets gullpenn gikk til Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset. Hun holdt en sterk takketale der hun sa «at det ikke er lov til å tenke at det ikke er håp».

- Veldig mange her har veldig mange følgere og veldig stor rekkevidde. I min bok er rekkevidde det samme som makt, og makt er det samme som ansvar. Jeg håper folk tar ansvar og tør å være upopulære av og til, sier hun fra scenen.

Business-pris til Sophie Elise
Sophie Elise Isachsen
, som nylig la ned bloggen sin, ble tildelt prisen Årets business.

- Tusen takk! Jeg burde aldri ha flashet for noen år siden, for jeg kan aldri toppe det, sier hun i sin takketale.

- Det er gøy å vinne prisen for Årets business, for jeg har aldri jobbet så hardt som i 2019, legger hun til.

Kristin Gjelsvik tordnet mot bransjen
Like etter inntok Kristin Gjelsvik scenen for å ta imot prisen for Årets sterke mening, som hun får for Youtube-videoen der hun tar et oppgjør med nettopp Sophie Elise.

- Det er et paradoks at den samme bloggeren og det foretaket jeg valgte å ta tak i i fjor, som er grunnen til at jeg står her i dag, nettopp vant prisen for Årets business og også har mulighet til å vinne prisen for Årets blogger, innledet hun.

Hun refset både Sophie Elise, bransjen og mediene, som hun mener hadde forsøkt å bagatellisere kritikken hennes som en bloggkrangel.

- Det handler om hvordan vi som påvirkere påvirker unge og at kroppspress er blant våre største samfunnsproblem, tordnet hun fra scenen.

- Vi må ta ansvaret som hviler på skuldrene våre på alvor, for nå er det faen meg nok, avsluttet hun.

Se alle finalistene her: Fredrik Solvang i Vixen Awards-finale: - Jeg så det ikke komme

Her er alle vinnerne:

Årets influencer mote
Jenny Skavlan

Årets influencer beauty
Eveline Karlsen

Årets influencer trening og helse
Funkygine – Jørgine Massa Vasstrand

Årets influencer livsstil
Sara Emilie Tandberg

Årets influencer interiør
Halvor Bakke

Årets influencer mat
Karen Elene Thorsen

Årets influencer underholdning
Jan Thomas og Einar Tørnquist

Årets gullpenn
Ingeborg Senneset

Årets business
Sophie Elise

Årets sterke mening
Kristin Gjelsvik

Årets stjerneskudd
Kokkejævel – Asbjørn Sandøy

Årets forbilde (Specsavers egen pris)
Adam Schjølberg

Folkets favoritt
Funkygine – Jørgine Massa Vasstrand

Årets influencer
Agnetesh – Agnete Husebye

Juryens hederspris
Trine Sandberg

Holdt ikke tilbake:

Kristin Gjelsvik fikk prisen for Årets sterke mening og de sterke meningene fortsatte i takketalen hennes, der hun tok et kraftig oppgjør med Sophie Elise og hele influencer-bransjen. Foto: Eivor Eriksen

Fra fattig student til Vixen-vinner:

Karen Elene Thorsen har skrevet bestselgerboken «Fattig student». - Jeg er ikke lenger fattig, og jeg har tatt pause fra studiene, så jeg er heller ikke student, så jeg kan egentlig ikke bære den tittelen lenger, sier hun.Foto: Eivor Eriksen

- Et stort ansvar
Juryen har bestått av juryleder og sosiale medier-rådgiver Astrid Valen-Utvik, Sindre Leganger, journalist i podkastselskapet Svarttrost Produksjoner, Camilla Kim Kielland, kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen, Benedicte Kristiansen, Managing Director i Meltwater, Janne Monsen Tveit, redaktør i 730, Knut Anders Thorset i Inzpire.me og Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør i Melk & Honning.

Astrid Valen-Utvik har ledet juryen for andre gang. Hun erkjenner at det er et stort ansvar å kåre Blogg-Norges ypperste.

- Jeg må innrømme at jeg kjenner litt på det. Det er gøy å se influencere jeg følger selv i sosiale medier i ukene før denne kvelden, for de er jo så gira, de er spente og gleder seg. Det er en stor kveld for dem, så det er klart det er et stort ansvar, sier hun til Kampanje.

Se intervju med jurylederen her:

Årets mote-influencer:

Jenny Skavlan vil inspirere til gjenbruk og for det ble hun belønnet med Vixen-pris fredag kveld. Foto: Eivor Eriksen

Funkyfam:

Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand kan vinne Årets influencer, Årets business, Årets influencer trening og helse, og Folkets favoritt. Her ankommer hun Vixen Influencer Awards med sine Funkyfam-brødre. Foto: Eivor Eriksen

Bloggfest:

Vixen Influencer Awards samler store deler av den norske influencer-bransjen og kjendispressen under ett tak i Oslo. Foto: Eivor Eriksen