Fredag var «Idol» tilbake på fredagskvelden. TV 2s artistjakt hadde et snitt på 208.000 seere, som er 13.000 færre enn på premieren mandag forrige uke. Kanskje ikke så rart når man møter konkurranse fra et av landets aller mest populære TV-programmer – «Mesternes mester» - som denne uken hadde 894.000 seere på NRK1.

TV 2 hadde en andel på 14,5 prosent av TV-seerne da «Idol» var på lufta. Til sammenligning hadde NRK en andel på 61,2 prosent under «Mesternes mester».

- Vi skulle gjerne sett at seertallene var høyere på førstegangsseingen. Positivt er det likevel at «Idol» når de unge seere og at tallene øker betydelig i løpet av helgen. Frem til i dag er det 375.000 seere som i snitt helgens Idol-sending på TV 2, sier pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Han referer til en Total Screen Rating som inkluderer alt av opptak, reprise og seing på TV 2 Sumo.

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom synes det er betryggende at så mange finner frem til programmet i løpet av helga.

- Det betyr at det er en interesse der, sier hun til Kampanje.

Massaiu tror nemlig «Idol» vil få en vanskelig tilværelse på fredagene fremover.

- Den kommer nok ikke til å klare å løfte seg ordentlig lineært før «Mesternes mester» går av lufta.

Forrige uke kunne Kampanje melde at TV 2 går tilbake og redigerer premiereepisoden av «Idol» etter at Medietilsynet uttalte at et Solo-innslag reiser reise «noen problemstillinger i forhold til reglene om produktplassering».

Les mer: Medietilsynet varsler gjennomgang av Idol-innslag - nå gjør TV 2 endringer

Lørdagens TV-duell mellom «Melodi Grand Prix» på NRK1 og «Hver gang vi møtes» på TV 2 går også i NRKs favør. På lørdag samlet «Melodi Grand Prix» 581.000 seere, mens «Hver gang vi møtes» hadde 451.000 seere. Begge programmer har mistet rundt 10.000 seere på en uke.

Les også: Melodi Grand Prix slår TV 2-artister med over 100.000 seere

Helgens mest sette TV-program ble «Nytt på nytt» med 894.000 seere og en andel på 64,8 prosent, etterfulgt av «Mesternes mester» og «Lindmo». Sistnevnt hadde 761.000 seere.