Årets første delfinale i Melodi Grand Prix samlet 592.000 seere på NRK1 lørdag. Det ga NRK en andel på 44 prosent i sendetidspunktet, som er høyere enn snittet fra 2014, da NRK sist satset på et konsept med delfinaler i Melodi Grand Prix (39 prosent).

- Dette er fantastiske tall. MGP slutter aldri å engasjere. I sitt sekstiende år er MGP fortsatt musikkunderholdningens store flaggskip. Ny norsk musikk, flotte artister, pyro og konfetti er i skuddet som aldri før. Vi opplever et voldsomt engasjement i folket, der også deltagelsen i form av stemmer og interaktivitet er svært stor, sier Stig Karlsen, som er prosjektleder og musikkansvarlig for MGP.

På grunn av tekniske problemer, har ikke NRKs seertall fra helgen vært klare før i dag. De viser at «Mesternes mester» igjen er helgens mest sette program med 904.000 seere og en andel på 59,2 prosent.

Slår Hver gang vi møtes
Melodi Grand Prix møtte blant annet konkurranse fra «Hver gang vi møtes» på TV 2. Dette programmet hadde et snitt på 465.000 seere på premieren før og etter 21-nyhetene. Det utgjør en nedgang fra fjorårets premiere, som samlet 578.000 seere. 

I går hadde programmet i tillegg en total screen rating på 652.000, som inkluderer alt av reprise, opptak og seing på TV 2 Sumo.       

- Jeg synes dette er en knallbra start. Jeg er selvfølgelig inhabil, men jeg elsket programmet og merker at det er mye buzz rundt det, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

- Dette er god reality
Hun kommer fra sjefsjobben i Mastiff, som produserer «Hver gang vi møtes» for TV 2, og kjenner konseptet ut og inn. Hun tror suksessen skyldes at «Hver gang vi møtes» er tuftet på en «bunnsolid» oppskrift.

- Dette er god reality, dog uten konkurranse, hvor vi skaper ny norsk musikk i hvert eneste program. Det tror jeg er noe folk liker. Dette er folk du tror du kjenner, men som du likevel ikke kjenner, og det vi har jobbet mye med i «Hver gang vi møtes» er kontrastene. Det er gøy at Odd Nordstoga sitter på samme bord som Morgan Sulele. De kontrastene er veldig viktige.