Etter en uke og fem episoder, kan TV 2s versjon av «Love Island» vise til et snitt på 200.000 seere i Total Screen Rating. Det inkluderer alt av lineær-TV, opptak, repriser og TV 2 Sumo.

Første episode er så langt sett av 253.000 seere, mens femte episode foreløpig kan vise til 181.000 seere.

- Vi er veldig godt fornøyd med premiere-uka, og vi ser at mange har brukt helgen på å se alle episodene på TV 2 Sumo. Nå når første episode er sett av over 250.000, lover det veldig godt for ukene som kommer, sier pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Også reklamekjøperne mener «Love Island» i all hovedsak leverer varene.

- Jeg tror ikke TV 2 har hatt ekstreme forventninger, så 250.000 er helt greit, sier TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Han tror programmet vil trenge noen uker på feste grepet om seerne, og får støtte av Kine Kristin Wølneberg, som er Head of Broadcast i Red Media.

- Dette er jo for så vidt gode tall. Lineært leverer det veldig bra, og vi ser at første episode leverer best, så det blir veldig spennende å følge med på utviklingen, sier Wølneberg.

Selv om seingen fordeler seg femti-femti på lineær-TV og TV 2 Sumo, er det forsvinnende få som har benyttet seg av muligheten til å se programmet på den nye reklamefinansierte versjonen av TV 2 Sumo. Kun 7.000 har så langt sett første episode på TV 2 Sumo Fri, som ble lansert i fjor høst.

- Det er veldig lave tall. Sumo Fri kom i november og er såpass nytt, så folk har nok ikke kjennskap til den ennå. Vi får bare satse på at seertallet vil øke etter hvert som kjennskapen gjør det.

Jan-Petter Dahl i TV 2 forteller at de nå vil ta grep for å gjøre det reklamefinansierte tilbudet enda mer attraktivt.

- Det viktigste for oss er total-tallene som etter første uke viser at 200.000 i snitt har sett hver episode. Det er vi veldig godt fornøyde med. For å gi et enda bedre tilbud til de som ser TV 2 Sumo gratis, så endrer vi fra i dag publiseringstidspunktene slik at både Sumo sine betalende abonnenter og de som velger å se episodene via Sumo Fri får tilgang til episodene fra kl. 15.30. I premiereuka var episodene tilgjengelig via Sumo Fri fra kl. 21.30, sier han.

Les også: Kraftig vekst for TVNorge-kjendiser: - Dette skal de være veldig fornøyde med