Søndagens premiere på «71° nord – Norges tøffeste kjendis» samlet 402.000 seere. Det er 138.000 flere enn på fjorårets premiere i mars.

- Det er jo kjempebra, sier TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Han tror deltakerlisten, som blant annet inkluderer Jon Almaas og Melina Johnsen, kjent fra «Ex on the Beach», kan ha bidratt til seerveksten.

- Jeg har inntrykk av at de har en veldig bra cast, og det teller selvfølgelig. Dette skal TVNorge være veldig fornøyde med, sier han.

Og det kan kommunikasjonsdirektør Espen Skoland bekrefte at de er.

– Vi visste vi hadde en kruttsterk cast denne gangen, men dette er likevel utrolig gøy og imponerende. 71° nord-formatet slutter aldri å levere, selv i disse omskiftelige tider. Stor takk til den fantastiske gjengen vi sendte på tur, og ikke minst de dyktige folka på Nordisk Film TV, som nok en gang har levert strålende TV, sier Skoland.

«71° nord – Norges tøffeste kjendis» ble vist klokken 20.30 på TVNorge. De møtte ikke skarp konkurranse fra TV 2, som kun samlet 113.000 seere med «Reisen» mellom klokken 20 og 21. NRK opplever trøbbel med loggene, og tallene derfra er derfor ikke tilgjengelige.

Tidligere på kvelden dunket håndballgutta inn nye rekordtall på TV3.

Dette er den ellevte sesongen av «71° nord – Norges tøffeste kjendis». I år har TVNorge fått med seg programleder Jon Almaas, tidligere ishockeyspiller og VGTV-profil Erik Follestad, tidligere håndballspiller Mia Hundvin, skiløper Øystein «Pølsa» Pettersen, artist Pål Tøien alias OnklP, Melina Johnsen, kjent fra første sesong av Ex on the Beach, programleder og artist Atle Pettersen, fitnessmodell og influenser Maren Turmo, TV-kokk Lise Finckenhagen og freestylekjører Hedvig Wessel.