Egmont Publishing kjøper 25 prosent av selskapet Markedspartner, som driver med digital markedsføring og salg.

- Dette er en spennende start på det nye året, der vi tar et viktig skritt videre i vår offensive strategi med satsning på nye digitale forretningsmodeller og vekstområder. Egmont Publishing har lagt ambisiøse mål frem mot 2022, der vi skal doble våre digitale inntekter, sier administrerende direktør Nina Vesterby i en pressemelding.

Egmont eier allerede 70 prosent av Sempro, og tar nå sikte på å styrke posisjonen sin innen digital markedsføring ytterligere.

- Med investeringen i Markedspartner går vi inn i et nytt digitalt markedsføringsbyrå med et tydelig digitalt fokus. Selskapet har store vekstambisjoner og har de senere årene lykkes med å ta en unik posisjon i det norske markedet. Med oppkjøpet av 25 prosent og opsjon om ytterligere oppkjøp, fortsetter vi vår offensive strategi med å investere i ledende selskaper innen Marketing Services, sier Vesterby.

Markedspartner har i dag 46 medarbeidere innen digital markedsføring og salg, og har kontorer i både Oslo og Sarpsborg. Selskapet anslår at de i 2019 hadde en omsetning på drøyt 60 millioner kroner med en resultatgrad på cirka 20 prosent

- Vi har lenge søkt etter en solid investor til Markedspartner, som kan se et medeierskap som en langsiktig investering, og tilføre oss nettverk, samarbeidsmuligheter, kompetanse og troverdighet. Dette har vi nå på plass med Egmont. Å få Egmont inn som medeier gjør det mulig å utvikle og bygge selskapet og vår digitale kompetanse til et nytt nivå, sier Stig Hammer, grunnlegger og leder for forretningsrådgivning i Markedspartner.