Christian Fure bytter ut jobben som byråsjef i Iprospect med jobben som daglig leder i gratisavisen Natt & Dag. Det skjer etter at Venture Factory gikk inn og kjøpte 51 prosent av aksjene i fjor høst. Siden da har styreleder Lars Eide også fungert som daglig leder. 

- Christian Fure er den beste til denne jobben, helt åpenbart. Han har et fantastisk nettverk, er kjempegod på digital markedsføring, som Natt & Dag trenger, og han er vokst opp med Natt & Dag, sier Eide til Kampanje.

- Natt & Dag utgjorde en stor del av min kulturelle forståelse og navigasjon i oppveksten, sier Fure.

- Det var det og Dagbladet Fredag man orienterte seg rundt på 90-tallet, og så har internett kommet i mellomtiden. Stemmen til Natt & Dag har ikke forsvunnet, men det har blitt mer støy rundt den. Nå tror jeg det er viktig at stemmen blir tydeligere og høyere, fortsetter han.

Les også: Even Aas-Eng med nytt mediekjøp – går inn som største eier i Natt&Dag

Vil ha ut avisa oftere
Christian Fure har ledet Dentsu Aegis-byrået Iprospect siden 2015 og har tidligere vært digital direktør i Vizeum. Han har ingen mediehus på CV-en sin.

- Er det et stort sprang fra mediebyrå til mediebransjen?

- Jeg har ledet et stort norsk byrå og har ikke vært fristet til å være noen lignende steder i de andre konsernene. Det var mye som skulle få meg til å bytte jobb, men å få muligheten til å bygge Natt & Dag  synes jeg er utrolig spennende, sier han.

Noe av den første den nye ledelsen i Natt & Dag vil gjøre er å øke frekvensen. I fjor hadde gratisavisen sju utgivelser.  Styreleder Lars Eide mener hyppigere utgivelser vil gi ringvirkninger både redaksjonelt og kommersielt.

- Tidligere har Natt & Dag kommet ut elleve ganger i året. Så målsetningen er at vi kan komme tilbake dit. Det hadde vært morsomt, sier han.

- 2019 var et tøft år
Gratisavisen la i fjor bak seg et svært krevende år regnskapsmessig. I fjor sommer omtalte Dagens Næringsliv tallene for 2018 og de viste at omsetningen nærmest ble halvert til 5,4 millioner kroner. Selskapet gikk også med et underskudd på rundt én million kroner.

- Tallene for 2019 er ikke klare, men det er ingen hemmelighet at også 2019 var et tøft år. Det visste vi da tok over, sier Eide.

Han avviser imidlertid om at det dreier seg om en «opprydningsjobb».

- Merkevaren står sterkt. Det handler om å utvikle og ta ut potensialet som ligger i Natt & Dag, legger Fure til.

Skal få Natt & Dag inn på mediebudsjettene
Selv om konkurransen om leserne er sterk, ikke minst i sosiale medier, mener Fure at «i mylderet av dritt både redaksjonelt og kommersielt», trenger man sterke redaktørstyrte merkevarer som kan hjelpe folk med navigasjonsjobben.

- Du kommer fra mediebyråsiden og sett hvor pengene går. Det har ikke skremt deg fra å ta denne jobben?

- Nei, det har inspirert meg. Jeg tror Natt & Dag trenger å komme inn på mediebudsjettet til de som skal kommunisere til og påvirke unge voksne. De må sette kommunikasjonen sin i en kontekst, for det er vanskelig å få tommelen til å stoppe opp når man står alene mellom ting som målgruppen bryr seg om.

Fure varsler ingen oppbemanning som følge av at de øker antall utvidelser. Natt & Dag har i dag fire faste årsverk og lener seg i tilleggg på «en hel rekke med frilansere og et stort anmelderrigg» for å fylle sidene.

- Har du satt deg noe mål for Natt & Dag?

- Vi har ikke satt oss noe annet mål enn at jeg skal være med å bidra til at de blir mer sett og hørt. Vi har ingen fastsatte milepæler, annet enn at vi skal komme ut oftere og være en sterkere stemme, sier Fure.

- Vi bygger et nytt norsk mediehus, så det er bare jobbing som gjelder, legger Eide til.