John Hultgren (52) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondent Midtøsten. Aftenposten beskriver Hultgren som en av avisens mest erfarne utenriksjournalister og Hultgren har bakgrunn som korrespondent i både Midtøsten og i USA. Hultgren leder i dag avisens utenriksavdeling.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe i Midtøsten igjen. Det er en fantastisk spennende jobb. Det som skjer i den regionen, påvirker ofte hele verden, skriver Hultgren i en pressemelding. 

Hultgren begynner 1. august og etterfølger Tor Arne Andreassen som har jobbet i Midtøsten i tre år.

Nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, beskriver den nye korrespondenten som en sterk reportasjejournalist som behersker mange ulike fortellerformer.

- John Hultgren har solide kunnskaper om området og store ambisjoner om å forklare Aftenpostens lesere sammenhenger og bakgrunn for det som skjer i regionen, skriver nyhetsredaktøren.

Hultgren har i tillegg til å jobbe som korrespondent vært journalist i innenriksavdelingen der han blant annet vant Skup-pris for sine avsløringer om etableringen av ny hovedflyplass. 

Nyhetsredaktør Strøm-Gundersen sier Hultgren vil føye seg inn i rekken av Aftenpostens svært gode Midtøsten-korrespondenter. 

- Bare det siste året har vårt team i Midtøsten levert avslørende saker som har fått store konsekvenser i norsk politikk, sier Strøm-Gundersen og viser blant annet til avsløringen om de fem foreldreløse norske barna i Al Hol-leiren og oppsporingen av de to søstrene fra Åsne Seierstads roman

Hultgren tar over Andreassens kontor i Istanbul og vil jobbe tett med Aftenpostens journalist Afshin Ismaeli, opplyser Aftenposten.