Første episode av «Wisting» er nominert til Edgar-prisen i kategorien «Beste manus for en TV-episode». Med det befinner Viaplay-serien seg i en eksklusiv klubb. Kritikerroste serier som «Fargo», «Homeland» og «Sherlock» er alle tidligere nominerte krimserier til Edgar-prisen som hedrer det beste fra krimverden enten det er i bøker, film, teater eller TV. 

Hovedrolleinnehaver Sven Nordin gleder seg over nominasjonen.

– Det er kjempemoro å bli anerkjent på denne måten. Vi føler virkelig at vi har truffet gull med denne produksjonen, og det er ekstra hyggelig at Trygve Allister Diesen og Kathrine Valen Zeiner får fortjent oppmerksomhet for den flotte jobben de har gjort. Så fortjener Viaplay mye honnør som tør å satse så hardt på en ny, norsk serie, sier Nordin.

Wisting er skrevet av Trygve Allister Diesen og Kathrine Vale Zeiner og serieskaperne er i ekstase over nominasjonen.

– Akkurat nå går smilet nesten helt rundt. Målet var hele tiden å lage en norsk serie som også skulle ut i verden. Men å bli Edgar-nominert har vi aldri våget drømme om en gang, vi visste ikke en gang at det var mulig. Og når vi ser hvem som har vunnet før, blir det enda morsommere, sier serieskaperne.

Serien er basert på forfatter Jørn Lier Horsts bøker om politimannen William Wisting. Noe serieskaperne kaller et godt utgangspunkt.

- Vi var heldige over å ha et veldig godt utgangspunkt i Jørn sine bøker. Og er takknemlig for den tilliten vi fikk da vi skrev serien, sier serieskaperne.

Om Wisting» skal smykke seg med prisen for årets beste manus for en TV-episode må serien slå de britiske seriene «Manhunt», «Dublin Murders» og «Line of Duty». Sistnevnte er nominert to ganger for to ulike episoder og er potensielt en mulig favoritt etter å ha imponert både kritikere og seere.

Vinneren av Edgar-prisen, som er oppkalt etter den amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe, blir kåret 30. april i New York.