Erling Braut Haaland (19) tok i 2019 Fotball-Europa med storm da han bøttet inn mål etter mål for østerrikske Red Bull Salzburg. 29. desember signerte 19-åringen med tyske Borussia Dortmund. En overgang som garantert ikke vil dempe Haaland-feberen i år 2020. 

I dag gikk TV 2 ut med nyheten om at de har kjøpt rettighetene til Borussia Dortmunds tre oppkjøringskamper i Marbella, med avspark 7. januar, og dermed også Haalands «debut» på laget.

- Vi opplever stor interesse for Erling Braut Haaland. Han er en ekstremt spennende spiller som begeistrer og fascinerer. Det var derfor ikke overraskende at det var tøff konkurranse også om hans første kamper for Borussia Dortmund. Nå er vi glade for å kunne tilby de tre kampene til publikum på TV 2 Sumo, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

Men de som vil følge Haalands tysklandseventyr, må til Viaplay, for det er Nordic Entertainment Group som sitter på de norske rettighetene til Bundesliagen, hvor Haaland kan få sin debut allerede 18. januar da Dortmund møter Augsburg.

Redaksjonssjef i Viasport Sjur Molven, er godt fornøyd med at Haaland nå blir å se i tysk fotball. 

- Vi er selvsagt glade for at Haaland valgte Tyskland og Bundesligaen som sitt neste stoppested. Det norske folk har med rette latt seg imponere og fascinere av rogalendingens herjinger i høstens Champions League og folk er veldig spente på fortsettelsen i en av Europas største klubber, sier Molven til Kampanje.

- Tettere dekning
Haalands inntreden får også betydning for Viaplays dekning av Dortmund.

- Vi vil selvsagt legge opp til en tettere dekning av Borussia Dortmund og deres kamper i Bundesligaen, den tyske cupen og Champions League nå og dette vil seerne kunne nyte godt av når den tyske vinterpausen er over i midten av januar, sier Molven. 

Redaksjonssjefen lover større tilstedeværelse med kommentatorer, reportere i Tyskland og mer studio.

Legger opp til tettere dekning:

Redaksjonssjef i Viasport, Sjur Molven, vil sprite opp dekningen av tysk fotball når Erling Braut Haaland ikler seg den ikoniske gule og svarte Dortmund-trøya.

- Er brennhet for øyeblikket
VGs sportskommentator Leif Welhaven, vurderer nordmenns interesse for tysk fotball som ikke helt den store i dag. 

- Det er åpenbart en del nordmenn som følger tysk fotball, men for de store massene er det milevis unna den interessen vi ser rundt Premier League, sier Welhaven til Kampanje.

- Vil Haaland i Dortmund ha en effekt på interessen?

- Erling Braut Haaland er brennhet for øyeblikket, og det er all grunn til å tro at hans inntreden vil være interessevekkende. Det som derimot er litt vanskelig å spå, er om oppmerksomhet rundt Haaland i Dortmund vil skape en smitteeffekt til økt interesse også for tysk fotball som sådan, eller om den kun vil spisses til å få med seg det han leverer i sin nye klubb, sier Welhaven.

På spørsmål om Viaplay vil få flere seere og abonnementer på grunn av Haaland svarer sportskommentatoren at det åpenbart bør ligge et potensiale for rettighetshaver.

- Over tid vil nok hvor godt han lykkes være veldig styrende for hvor stor effekten blir. Dersom han bøtter inn mål, bør muligheten for en skikkelig opptur være til stede for dem med rett til å vise kampene han spiller, sier Welhaven.

Bundesligaen vises på Viasport 1 og strømmetjenesten Viaplay, om du lurer du på hvor man ser kampene til den brennhete kraftsspissen. Dortmund ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Bundesliga og i februar venter franske PSG i åttedelsfinalen i Champions League.

Tror Haaland bringer interesse:

VG-kommentator Leif Welhaven tror det ligger et potensiale for de som har rettighetene til Haaland og Dortmunds kamper. Foto: Frode Hansen / VG.