Søndag hadde TV 2 premiere på sin nye realitysatsing «Love Island», som spilles inn i Argentina med Morten Hegseth som programleder. Første episode har en Total Screen Rating på 161.000, og det er programredaktør Kathrine Haldorsen «veldig godt fornøyd med».

- Tallet øker time for time, og topper TV 2 Sumo sammen med «Sophie Elises verden». Det er vi veldig godt fornøyde med. Morten Hegseth gjorde en strålende debut som programleder på TV 2, sier hun til Kampanje.

Ingen suksess på TV3
«Love Island» har vært en stor suksess i Storbritannia, men konseptet fikk en kjølig mottakelse her hjemme da TV3 forsøkte seg i 2018. Premieren ble slaktet av tabloidavisene, men enda verre var det at heller ikke seerne la sin elsk på nyvinningen. Premieren hadde 139.000 seere på TV3 og Viafree, og etter de tre første ukene hadde snittet falt til 115.000 seere.

I fjor ble det kjent at TV 2 overtok senderettighetene til konseptet. De stuper dermed inn i en sjanger som Nordic Entertainment Group og Discovery har eid fullt og helt med programmene «Paradise Hotel»  og«Ex on the Beach».

- Burde seertallet på TV 2 vært enda høyere med tanke på hva slags posisjon dere har?

- Jeg tror dette vil bygge på seg, og så er det noe med det å lansere et program på en søndag med Tour de Ski og «22. juli» (NRKs nye dramaserie, red. anm). Jeg ser ikke på hva TV3 hadde av seertall, fordi dette er helt nytt for TV 2. Jeg ser at det er et høyt engasjement i sosiale medier og at folk engasjerer seg i appen. Dette er seervaner som bygges, sier Haldorsen.

- En god start
Også TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener «Love Island» har kommet godt ut av startblokka.

- Det synes jeg høres ut som en god start, sier hun til Kampanje.

Selv om både Discovery og Nordic Entertainment Group har varslet at de dobler antall sesonger av «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel» i år, tror Massaiu at TV 2 vil tjene på at disse programmene ikke kommer på lufta før senere i år.

- Hvis menigheten finner dette programmet, så tror jeg det er mulig at de bygger litt på seg. Neste uke vet vi mye mer om hvordan dette vil gå.

I motsetning til konkurrerende realityserier, spilles «Love Island» inn bare dager før episodene vises på TV. Dermed kan TV-seerne være med på å påvirke handlingen gjennom deltakelse i appen.

Det er ITV som produserer programmet for TV 2. De var også produsent for første sesong på TV3.

Les mer: Discovery dobler antall «Ex on the Beach»-sesonger - lader opp til realitykamp i 2020