- Vi er veldig fornøyd med å ha ansatt tre unge, men likevel rutinerte nyhetsjournalister. De vil bli en del av en nyhetssulten og offensiv redaksjon, og vi gleder oss til å få dem på plass, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en pressemelding. 

- Martha Holmes (25) skal jobbe med breaking news, og blir en del av en større satsing i nyhetsredaksjonen. Eirik Røsvik (29) jobbe med politisk journalistikk i Nyhetsavdelingen, der vi styrker satsingen videre. Begge to har jobbet i VG tidligere og har dokumentert at de leverer kvalitetsjournalistikk, sier Håndlykken.

Holmes får fast ansettelse i VG etter snart tre år som vikar. Hun har bred erfaring fra VG-huset og har jobbet med flere av de største nyhetssakene de har dekket det siste året innenfor innenriks, politikk og utenriks, inkludert dekning av valgkampen, NAV-skandalen og Frode Berg-saken. 

Røsvik kommer til VG fra doktorgradsstudier i historie ved Cambridge University i Storbritannia. Han forsker på monarkers mediestrategi og personfokus i politisk kommunikasjon. Han har tidligere studert ved St. Andrews University i Skottland, og har i studietiden hatt flere sommervikariater i VG.

- I tillegg er vi veldig glad for at Ane Muladal (29) har sagt ja til å bli en del av VGs dagsordenavdeling. Vi har høye ambisjoner for den undersøkende journalistikken, og vi ser fram til at Ane skal bidra med sine kvaliteter for å sikre nye avsløringer fra VG, sier Tora Bakke Håndlykken.

Muladal kommer til VG fra Dagbladet, der hun har jobbet siden 2015. Hun har bekledd flere roller i redaksjonen, senest som reportasjeleder for Magasinet/Pluss. Hun har også laget to dokumentarer for NRK. I 2016 laget hun dokumentaren «Beredskapsløftet» for NRK Brennpunkt, og i fjor laget hun dokumentaren «Min onkel – Torpedoen» for NRK Innafor.