Forfatteren og den tidligere politilederen Hanne Kristin Rohde refser «Banaheia»-podcasten som ble sluppet i forrige uke, i dagens Klassekampen

- Denne podkasten burde aldri vært kringkastet, sier Rohde, som har vært politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Viggo Kristiansen og Jan Helge ble dømt for Banaheia-drapene i 2002. Førstnevnte hevder at han er uskyldig dømt. Klassekampen skriver at politi, påtalemyndighet og de pårørende avslo tilbudet å delta i podkasten, der Kristiansen får «snakke ut og argumentere for sin uskyld».

Rohe sier til avisa at hun mener «Baneheia» framstår som et partsinnlegg for en som hevder å være uskyldig, i strid med dommfellelsen. 

– Jeg mener at man burde lagt ned hele prosjektet når man ikke får i tale alle aktørene som deltok i straffesaken. Det resultatet vi har fått nå, ­liker jeg ikke, sier Rohde og understreker til avisa at hun uttaler seg som privatperson.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier til Klassekampen at Gjenopptakelseskommisjonens behandling av Baneheia-saken legitimerer podkasten.

– Det er relevant å vise hva kommisjonen skal ta stilling til. Hvis mediene aldri skal omtale saker politi- og påtalemyndighet ikke medvirker til, hadde vi ikke gjort jobben vår.

Hun sier også at podkasten har tatt et «nøytralt utgangspunkt og skal ikke konkludere».

- Vi har et oppriktig ønske om å legge fakta på bordet, opplyse om hva vi vet sikkert – og hva det er tvil om. I tillegg har vi løpende kontakt med kilder fra den siden som ikke ønsker å medvirke. 

Les mer: Derfor sa TV 2 nei til true crime om Baneheia-drapene, men ja til Bergestuens podkast