I går signerte Stiftelsen Tinius en avtale om å ta over aksjene til minoritetseierne i Svenska Dagbladet. Minoritetseierne består av Stiftelsen Svenska Dagbladet, Högers Förvaltnings AB og Nya Wermlands-Tidningen NWT). Aksjeposten tilsvarer 0,6 prosent av aksjene. 

- Aksjekjøpet er marginalt i størrelse, men har symbolsk betydning, sier Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius i en pressemelding. 

Selv om Stiftelsen Svenska Dagbladet ikke lenger eier aksjer i Svenska Dagbladet, skal stiftelsen fortsette å jobbe for å styrke mediehuset i tråd med stiftelsens vedtekter.

- Vår eierpost i SvD tas nå over av Stiftelsen Tinius. Vi tror vi kan gjøre mer for å fremme Svenska Dagbladets verdi enn ved å kontrollere minoritetsaksjene, sier Odd Eiken, leder i Stiftelsen Svenska Dagbladet.

Som en del av aksjeoverdragelsen skal det settes av penger til et nytt lederutviklingsprogram i Svenska Dagbladet, «Sveriges beste lederskribent». Utviklingsprogrammet er tenkt å hjelpe frem et talent i året som vil videreutvikle redaksjonelle og journalistiske ferdigheter.

- Intensjonen om å skape et program for lederskribenter inngår i selve kjøpskontrakten med Stiftelsen Svenska Dagbladet. Dette er et felles initiativ som også redaksjonen selv er entusiastisk til, og da har vi sett det som naturlig å støtte opp under denne ideen, sier Løken Stavrum.