Navn: Per-Olav Sørensen
Stilling: Regissør
Alder: 56
- Hvordan har responsen på «Hjem til jul» vært og har du fått vite hvor mange som har sett serien?
- Responsen har vært godt i overkant av forventet. Det virker som om vi traff «guilty pleasure»-spikeren rett på hodet. Svært generøse tilbakemeldinger ikke bare fra nordmenn, men fra folk over hele kloden, særlig kvinner mellom 20-50. Netlix gir oss seerrapporter etterhvert, og det er ikke lenge til første rapport, men det ryktes om at tallene er veldig høye.
- Hva spiser og drikker du julaften?
- Familien består av mange mennesker, med nokså ulike matpreferanser kan man si. Men vi har nok ribbe på bordet, det er det nok som liker til å gjøre en ekstra «effort». Det samme når det gjelder drikke, mye rart på bordet, fra julebrus, via smoothie, til akevitt.
- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2019?
- Privat er det vel å ha «Quicksand»-premiere på Netflix, siden prosjektet var såpass krevende å løse med så mange unge skuespillere i digre, komplekse roller. Veldig stolt av hvordan vi løste det i fellesskap. Ellers ble jeg virkelig underholdt av det engelske underhuset da Boris Johnson ble statsminister. Det var nesten ikke til å tro at sindige engelskmenn gikk såpass av hengslene.
- I år har vi hørt om flyskam, kjøttskam og forbrukerskam. hva har du skammet deg mest over i år, og hva har du gjort for å lette på skammen?
- Åååå... Dette er tricky. I jobben min reiser jeg masse, men klarer ikke oppnå noen skamfølelse rundt det. Problemstillingen er for kompleks til at en flyreise skal forbindes med skam. Det jeg imidlertid prøver å gjøre med jevne mellomrom er å bidra med noe slik at mennesker som trenger hjelp, får hjelp. Mitt lille bidrag er sikkert ubetydelig i det store og hele, men man får gjøre så godt man kan.
- Hvis du fikk bestemme helt selv, hvor bør NRKs nye hovedkontor ligge, og hvorfor?
- Ikke tatt stilling til dette. Jeg og alle andre i Norge har jo vokst opp med det hvite NRK-bygget med klokka på. Den signaturen betyr nok mer for oss født før 1991 da Norge fikk sin andre tv-kanal, så nostalgien sier «sånn som før», men jeg vet NRK desperat trenger nytt hjem. NRKs ikoniske mediehus er bygget for en svunnen tid.
- Posten tuller med juleevangeliet i sin nye film. Er det innafor eller helt borti natta og antyde at postbudet er jesus' rettmessige far?
- Overhodet ikke. Jeg er sterk tilhenger av de beryktede karikaturtegningene, så både Gud, Jesus og juleevangeliet tåler at Posten lager en spøk.
- Smarttelefonen og sosiale medier revolusjonerte tiåret vi legger bak oss, hva slags teknologisk nyvinning vil fargelegge det nye tiåret?
- Oj, Nostradamus i et minutt. Skal vi se.... Jeg tror smart-telefonen vil utvikles videre og bli en enda større del av særlig barnas liv. Tv-tittingen vil dreie voldsomt fra lineær-tv til strømmetjenester, og det vil gjennom teknologien gjøres store oppdagelser innen medisin og hjerneforskning, og i fotball vil VAR skrinlegges.
- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?
- De beste var «Chernobyl», «The Loudest Voice» og «Sex Education». De verste bruker jeg bare mellom 5-30 minutter på. Ser aldri ferdig serier jeg ikke liker. Akkurat det er livet alt for kort til.
- Gikk Aftenposten over streken da solgte forklart-podkasten til Equinor?
- Det er en hårfin balansegang mellom at avisene lever av å ha en uhildet redaksjonell integritet på den ene siden, og kravet om annonsekroner for å dekke bånnlinja på den andre siden. Derfor diskuteres det hele tiden i avishusene hvor denne streken går. Men den blir trukket opp synlig hvis Aftenposten oppfattes som redaksjonelt bundet overfor Equinor. Aftenposten kan selv si de er uhildet, men det hjelper ikke hvis leseren mener de ligger i lomma på annonsøren. Det er med rene ord leserene som tegner streken til slutt.
- Hvilket bilde på kamerarullen din oppsummerer 2019 best?
- To Netflix-premierer på ett år tilsier litt jobb i 2019. Her fra Røros-befaring før «Hjem til jul»-opptak.
Kommentér