Netflix slapp nettopp nyheten om at de skal lage en dramaserie om Spotify. Serien skal handle om det svenske selskapet som endret musikkbransjen og utviklet seg til å bli en av verdens ledende musikktjenester.

Netflix omtaler serien som en miniserie og det er Per-Olav Sørensen, aktuell med Netflix-serien «Hjem til jul» som skal regissere. Dramaet om Spotify blir med det Sørensens tredje Netflix-samarbeid på kort tid etter at han også regisserte svenske «Quicksand» for strømmegiganten.

- Spennende og utfordrende
Sørensen sier han gleder seg over å bringe historien om Spotify til live på skjermen.

- Det er et pågående eventyr i moderne tid om hvordan svenske vidunderbarn endret musikkbransjen for alltid. Historien er virkelig spennende og utfordrende. Utfordrende fordi historien om Spotify ikke er ferdig enda - den fortsetter i full fart og kommer sannsynligvis til å endre seg mens vi jobber med prosjektet, sier Sørensen.

Regissøren sier han også er glad for å fortsette samarbeidet med Netflix.

- De totalt forskjellige prosjektene vi har gjort sammen så langt har virkelig utfordret meg som regissør, og jeg ser frem imot å gå nok en spennende vei med Netflix, sier Sørensen.

Tesha Crawford, direktør for Netflix-originalserier i Norden, er glad for å nok en gang skulle samarbeide med Sørensen.

- Historien om hvordan Spotify ble til er et godt eksempel på hvordan lokale historier kan få global innvirkning. Vi er virkelig begeistret over å levendegjøre denne suksesshistorien, i tillegg til å fortsette vårt gode samarbeid med regissør Per-Olav Sørensen og Yellow Bird UK, sier Crawford.

- Solid overbevisning og ustoppelig vilje
Netflix beskriver den kommende dramaserien på følgende måte:

- På et tidspunkt hvor piratkopiering var på høyden, kjempet bransjetoppene mot hvor den turbulente musikkbransjen var på vei. Serien sentrerer rundt den unge teknologi-gründeren Daniel Ek og partneren Martin Lorentzon, som revolusjonerte en hel bransje ved å tilby strømmet musikk verden rundt gratis og lovlig.

- Det er en historie om hvordan solid overbevisning, ustoppelig vilje, og store drømmer kan hjelpe de små mot status quo ved å endre hvordan vi alle lytter til musikk, skriver Netflix.

Serien skal baseres på boken «Spotify Untold» av forfatterne Sven Carlsson og Jonas Leijonhufvud, begge næringslivsjournalister i svenske Dagens Industri. Serien vil bli produsert av Yellow Bird, et selskap i Banijay-gruppen og produksjonsselskapet bak den kommende Netflix-serien «Young Wallander».