Totalt har 396.000 åpnet første luke i «Jul i Blodfjell 2», som er TVNorges oppfølger av julekalender-suksessen fra 2017. Det er en tangering fra første sesong, skriver Discovery Networks i en pressemelding.

- Dette er veldig gode tall. Den digitale seingen er høy, og erfaringsmessig legger disse tallene godt på seg i løpet av desember. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier nrodisk programdirektør i Discovery, Eivind Landsverk.

Anmeldelsene av den nye sesongen har vært usedvanlig delte. Både Dagsavisen og Dagbladet har gitt oppfølgeren terningkast fem, men Aftenposten så seg nødt til å ta frem det laveste terningkastet i sin anmeldelse.

«Sesong to av «Jul i Blodfjell» byr på mer av alt som gjorde sesong én til en morsom førjulsnøtt: Artige parodier, fiffige popkulturelle referanser, korny humor og et ganske spennende mysterium», skriver Gry Cecilie Rustad for Dagbladet.

Aftenpostens anmelder Ingrid Åbergsjord har en helt annen opplevelse av serien og gir den terningkast én. 

«Selv om flere av Norges beste komikere er samlet i Jul i Blodfjell 2, har ikke serien ett eneste morsomt øyeblikk», skriver hun. 

Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen gjentar rollene sine fra 2017 som Svein Soot og Nanna Soot, som denne gangen må nøste opp i en 20 år gammel forsvinningssak. De øvrige rollene fylles av skuespillere og komikere som Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen og Jakob Schøyen.

Programdirektøren i Discovery er godt fornøyd med resultatet.

- Vi har visst at det er mange som har gledet seg til ny sesong av «Jul i Blodfjell», og vi er først og fremst utrolig fornøyd med hvor bra oppfølgeren er blitt. Det er skikkelig vanskelig å skulle leve opp til, og ikke minst prøve å overgå, suksessen fra 2017, men serieskaperne har kokt sammen et vanvittig plot også i år. Jeg tror jeg tør påstå at vi har med oss Norges fremste komedieskuespillere, og da er det ikke overraskende at så mange benker seg, sier Eivind Landsverk.