Fredag kveld vant Gullruten førsteprisen for beste «Business to customer event» under årets BEA Awards i Milano, som er kort for Best Event Awards.

Det var Nordisk Film TV som produserte årets Gullruten-utdeling, og administrerende direktør Erlend Hernø Røeggen gleder seg over prisen.

- Det er stor stas at Gullruten danker ut konkurrenter fra hele verden. Prisen er et bevis på at vi gjorde grep som ikke bare funket på seertall og oppmerksomhet i Norge, men som ble fanget opp av en internasjonal jury. All ære til våre partnere i eventbyrået Fieldwork, som har vært med på å gjøre Gullruten til et så tydelig event, sier han.

Gullruten hadde 478.000 seere da utdelingen ble sendt på TV 2 i vår. Det ga  en andel på 41,7 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

Les mer: Seervekst for Gullruten etter åtte år med nedgang

Dette var første året Nordisk Film TV og Fieldwork stod bak produksjonen på opdprag fra Stiftelsen Gullruten. De skal også produsere showet i 2020 og 2021.

- Denne utmerkelsen viser at to byråer har klart å jobbe sammen for gi et eksisterende og kjent konsept et nytt løft med nye og engasjerende tiltak både før, under og etter Gullruten 2019. Vi gleder oss til fortsettelsen og vil skal skape nye konsepter, ny inspirasjon og flere overraskelser i årene fremover, sier partner i Fieldwork, Fredrik Kolverud.