Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix for sjette gang, mens Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase tar fatt på sine første runder. Sistnevnte kommer rett fra jobben som programleder for P3morgen, som han har hatt i ti år.

Dette blir sangkonkurransens 60. år, og den kommende utgaven blir derfor ekstra stor.

- Det er ekstremt stas å få være med på laget når MGP fyller 60 år. Jeg ser for meg at det blir et fantastisk morsomt jubileum, og jeg drømmer om å formidle entusiasmen jeg føler for MGP til TV-seerne. Jeg elsker MGP. Det er en tradisjon som har stått sterkt hos meg siden jeg var liten. Jeg har vokst opp med å være for liten til å sitte oppe gjennom hele den norske finalen. Kompromisset ble at jeg fikk høre den ferdig på radio i senga da jeg skulle sove, sier Aase i en pressemeldingen.

Ingrid Gjessing Linhave forteller at hun har drømt om dette siden hun var liten.

-Jeg har kassett på kassett med opptak av meg selv som 8 åring, som lager Melodi Grand Prix hjemme i stua, i rollene som både artist og programleder. Alt med MGP fortryllet meg; koristene og særlig Kari Gjærum, sangene, kjolene, koreografien og alle språkene. Endelig skal jeg ta del i MGP på ordentlig! Gleder meg noe helt vilt og særlig til å jobbe med Ronny og Kåre Magnus. Føler meg som verdens heldigste, sier hun.

Sammen skal de lose TV-seerne gjennom fem delfinaler i Sør-Norge, Øst-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge og Nord-Norge, før den store finalen går av stabelen i Trondheim 15. februar.