Aller Media og Amedias nysatsing Diar er i gang med å bygge opp organisasjonen og henter i den forbindelse inne Anette Solli, Daniel Granlund Bredahl og Knut Helge Risheim. Både Solli, Risheim og Bredahl inngår i ledergruppen i Diar, og vil rapportere til daglig leder Kathrine Saastad.

Les også: Aller og Amedia henter ny sjef for å ta opp kampen med Google og Facebook

Solli går inn i stillingen som kommersielt ansvarlig. Etter mange år i mediebransjen i blant annet Schibsted og MEC har Solli de siste årene vært i en stilling som global produktsjef Defa.

- Etter å ha vært på kundesiden en periode nå så gleder jeg meg stort til å komme tilbake til mediebransjen, og spesielt til å starte en ny reise med Diar. Denne muligheten til å bygge et nytt og godt alternativ til de store utenlandske gigantene er svært spennende å få være med på. Det er viktig at norske medier fortsetter å være bærekraftige også på lang sikt, og kombinasjonen av den unike dataen gjennom aID pluss lokal og nasjonal rekkevidde er svært spennende, sier Anette Solli.

- Nye og spennende muligheter
Videre hentes Daniel Granlund Bredahl fra Schibsted til Diar som leder for innsikt og effekt. Også Bredahl har lang fartstid fra Schibsted, senest som Head of Insights & Effects, hvor han blant annet har bygget opp innsikt- og analyse-teamet med fokus på effektmålinger.

- Jeg ser veldig frem til å gå i gang med å bygge opp innsikt og effektbaserte målinger på aID, og ikke minst utvikle og bygge databaserte løsninger for både kunder og partnere. Etter mange år i bransjen ser jeg stort potensial i Diar, hvor vi kan tilby nye og spennende muligheter for norske annonsører, sier Bredahl.

Han har tidligere blant annet jobbet som leder for digital strategi og analyse hos VG – samt vært kommersiell produktsjef i VG.

Slutter i Group M
Knut Helge Risheim (30) trer inn i rollen som leder for teknologi i Diar fra mars neste år og kommer inn etter fire år i Group M hvor han har bekledd ulike roller.

- Jeg har gjennom mange år på både byrå- og annonsørsiden hatt et godt samarbeid med norske medier, men har også sett at potensialet i den verdien de sitter på ikke alltid tas helt ut, sier han.

Diar er et selskap som skal tilby annonsørene en helt ny markedsplass for kjøp av digitale annonseformater på tvers av de to mediehusene krydret med data fra innloggingstjenesten aID som begge mediehus nå benytter.