Aftenposten setter foten ned for bruken av merkevaren til både Aftenposten og Forklart i ekstern markedsføring, skriver Journalisten. Endringene kommer etter dialog med PFU-klager på Aftenpostens sponsede Equinor-podkast.

- Vi har sett at noen av de tingene vi har gjort, i den hensikt å være ekstra tydelige, har blitt oppfattet som at vi har et for nært forhold til annonsøren. Det var ikke vår intensjon, det har vi lært av. Nå har vi endret det, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten til Journalisten.

Nå skal verken Aftenpostens logoer, produkter eller merkenavn brukes utenfor Aftenpostens egne flater, og merkingen «Forklart annonsørinnhold» erstattes med ordet «annonsørinnhold».

Aftenposten-redaktøren sier til Journalisten at de tar selvkritikk.

- Absolutt. Vi har lyttet til debatten hele tiden. Og jeg opplever det som en positiv debatt. Folk er glade i Aftenposten, vil verne om Aftenposten og vår troverdighet. Det er et positivt utgangspunkt for debatten, sier han.

Les også: Mener Aftenpostens Equinor-podkast kan være et brudd på markedsføringsloven