Nylig annonserte P3morgens nåværende programledere Markus Neby, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase at de skulle gi seg. 

Les også: Gir seg i «P3morgen»

Onsdag morgen ble det klart at de nye programlederne for P3morgen blir Adelina Ibishi (27) og Martin Lepperød (26) blir de nye stemmene i morgenprogrammet til NRK P3. De to tar over «P3morgen» fra og med januar 2020.

- Vi gleder oss masse til å sette i gang og våkne opp sammen med lytterne, sier Ibishi og Lepperød til P3.no.

Ibishi kommer opprinnelig fra Sarpsborg og har radioerfaring fra programmet «Norske tilstander», som hun lager sammen med Tete Lidbom. Hun har også sammen med andre P3-profiler ledet «P3aksjonen» to år på rad.

Lepperød er fra Nesodden og er hentet fra standup-scenen i Oslo. Han er også kjent fra P3-programmet «Karakter», som han lager sammen med Henrik Farley og Jonis Josef. Lepperød har dessuten skuespillererfaring fra blant annet komedieserien «Kongen av Gulset» og «Blank».

Tidligere i høst var også komikeren vikar i P3morgen sammen med Live Nelvik.

P3s radiosjef Mats Borch Bugge kaller den nye duoen for «et drømmepar», og han sier at det er flere grunner til at valget falt på Ibishi og Lepperød.

- Adelina og Martin er knallbra folk og flinke programledere. De har god kjemi og er begge grunnleggende nysgjerrige på folk og ting som skjer rundt oss. Videre har de begge mye erfaring med formidling, henholdsvis fra radio og scene. Også er de jo to unge mennesker med sine utfordringer, akkurat som alle andre. Og de er ikke redde for å dele dem med andre, sier Borch Bugge til NRK. 

Kjente radiofjes:

Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase har lenge vært knyttet til ett av Norges mest populære radioprogram, P3morgen, men etter nyttår gir de seg. Foto: NRK.