Det er to år siden NRK og podkastsjef Vilde Hjort Batzer tok initiativ til å samle bransjen rundt en offisiell valuta for podkast-lytting, men arbeidet med å få på plass en ny toppliste har tatt tid.

Møtene har pågått siden 2017, og i april i år ble styregruppen formelt stiftet. Den består av NRK, P4-gruppen, Bauer, Schibsted (som representerer alle som benytter Acast-plattformen) og Moderne Media (som representerer Podspace-plattformen).

- Vi ønsker at alle norske podkaster skal måles, og da må de tekniske plattformene tilslutte seg, sier Vilde Hjort Batzer til Kampanje.

Planen var å lansere den offisielle lista i høst, men nå er det bestemt at den i stedet skal lanseres 14. januar.

- Lista er i test akkurat nå, men vi fant ut at det var best å lansere over nyttår, i stedet for i desember, sier Hjort Batzer.

- Har arbeidet vært mer utfordrende enn dere hadde trodd?

- Det har vært et veldig bra samarbeid, men det som har vært vanskelig er at alle publiserer filene sine på forskjellige tekniske plattformer. Den store jobben er å hente ut tall og sammenligne tall. Det er rett og slett et veldig komplisert stykke arbeid, sier hun.

Nå skal imidlertid alt være på plass før lanseringen i janur.

- Det er løst, så nå sjekker man alt i en testfase for å sikre at det ikke oppstår noen feil.

- Var du forberedt på at dette kom til å ta så lang tid da du begynte?

- Vi skjønte fort at det ville ta tid da vi begynte å dykke i kompleksiteten. Svenskene brukte to år og målet var å slå dem. Det klarte vi så vidt ikke.

I Sverige har Sveriges Annonsörer, Sveriges Radio, MTG Sverige, Acast og Bauer Media gått sammen om podkast-listen Poddindex, som ble for to år siden. Den ble nylig kjøpt av Kantar, som også står bak den norske målingen.

Les også: NRK kaster seg inn i den daglige nyhetskampen på podkast - Ragna Nordenborg blir programleder