TV 2 utvider kjøper rettighetene til sluttspillet i Telialigaen, Norges nasjonale e-sportturnering. Allerede førstkommende helg sender TV 2 sluttspillet og finalene i grenene League of Legends, Rocket League og Counter-Strike GO.

De to siste sluttspillene har vært vist hos VG.

- Telialigaen er Europas største nasjonale liga og har gått i bresjen for å utvikle e-sport i Norge. Det er derfor ett skritt i riktig retning å starte dialogen med Telialigaen og Good Game. TV 2 Sporten skal ha fokus på norske profiler og godt innhold fra Norge, kombinert med alt vi dekker fra utlandet. Det er derfor en naturlig del av vår satsning å tilby bred dekning av vår hjemlige liga, sier Nina Wergeland, leder for rettighetsutvikling i TV 2 Sporten.

Bak Telialigaen står selskapet Good Game AS, som kontrolleres av tidligere Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme. Good Game driver også Altibox eSerien i FIFA og nettstedet Gamer.no. 

- E-sport er i enorm vekst over hele verden, og Telialigaen samler både bredden og toppen i det norske miljøet. At TV 2 satser seriøst på å gjøre e-sport til morgendagens TV-sport, er inspirerende for hele det norske miljøet, sier Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game..

Helgens sluttspill blir i sin helhet sendt gratis på TV 2 Sumo Fri. Finalekampene i Counter-Strike GO sendes også på TV 2 Sport 2 på søndag.

Les også: Strømme-selskapet Good Game får ny sjef: - Vi mangedobler omsetningen i 2019