Tobias Kvalvik Henriksen (23) ansatt som reporter i prosjektstilling i Tromsø. Han er på plass i den nyopprettete stillingen ved TV 2s Tromsø-kontor allerede i januar. 23-åringen er i dag journalist tilknyttet Nordlys og har bakgrunn fra Folkebladet på Finnsnes hvor han startet  som 15-åring. Tobias har en bachelor i journalistikk og studerer for tiden ledelse ved Universitetet i Tromsø, kombinert med jobben i Nordlys, heter det i en melding fra kanalen.

- I Tobias får vi en ambisiøs, fremoverlent og digitalorientert reporter. Sin unge alder til tross, har han allerede erfaring fra å jobbe ute i felt med levering til ulike plattformer. Den erfaringen får han bruk for som reporter på TV 2s Tromsø-kontor. Han brenner for hurtig publisering og har konkurranseinstinktet på plass, sier redaksjonssjef i TV 2 Nyhetene, Bjarte R. Trettenes.

- Stolt og ydmyk
Selv sier Henriksen at han er «stolt og ydmyk».

- Allerede da jeg skrev min første sak som journalist som 15-åring, hadde jeg store ambisjoner om å nå lengst mulig som journalist. Da jeg nå fikk vite at jeg fikk jobben i TV 2 var det en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, sier Tobias Kvalvik Henriksen.

TV 2 sier i meldingen at Nord-Norge er et viktig område særlig på grunn av fylkessammenslåingen.

- Lokalkontoret i Tromsø dekker enorme områder, og definitivt noen av de mest spennende stedene Norge har å by på. Det blir helt rått å få være med å sette dagsorden fra TV 2s nordligste kontor, forteller Henriksen.

Skal jobbe med TV 2-veteran
Også Egil Pettersen, reporter hos TV 2 gjennom en rekke år, er fornøyd med å få ny kollega og Henriksen har allerede vært på besøk på TV 2-kontoet i Tromsø for å hilse på Pettersen og fotografene i Screen Story.

- Det å få jobbe med Egil (Pettersen) blir veldig fint. De aller fleste her i området kjenner godt til Egil, og alt det han har fått til på alle disse årene. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli veldig lærerikt å få dele kontor med han fremover, forteller Henriksen.