I en pressemelding som TV 2 sender ut onsdag ettermiddag kommer det frem at kanalen styrker sitt tilbud av norsk og nordisk innhold på blant annet strømmetjenesten TV 2 Sumo. Samarbeidet, som omtales som «langsiktig», omfatter både norske og internasjonale toppfilmer, en helt ny barnesatsning med navn «Oiii», egenproduserte norske serier og Nordisk Films egen filmtjeneste Nordisk Film+.

- Dette er den største styrkningen av TV 2s innholdsportefølje på lang tid. Med alle topptitlene fra Nordisk Film og et bredt filmtilbud med Nordisk Film+, vil TV 2 bli et naturlig førstevalg for de som ønsker norsk og internasjonal kvalitetsfilm, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i meldingen.

- Ligget langflate 
Til Kampanje sier Sandnes at innholdet til Nordisk Film er noe «TV 2 har ligget langflate etter i mange år.»

- I en verden hvor vi konkurrerer knallhardt mot de globale aktørene som Netflix, Discovery og etter hvert også Disney+, er det aller viktigste vi gjør å sikre at vi er veldig sterke på norsk og nordisk innhold. Det er der vi kan differensiere oss. Med denne avtalen får vi endelig tilgang til noe av det aller beste nordisk drama har å by på, både på TV 2 Sumo og lineært.

- Er dette innhold TV 2 ikke har hatt tilgang på tidligere?

- Det stemmer, dette er innhold som først og fremst har vært liggende på Viaplay og som nå flytter over til oss.

Kampanje har vært i kontakt med Viaplay som ikke ønsker å kommentere saken. 

Les også: Nent-sjefen svir av nesten sju milliarder på innhold for å vinne strømmekampen

Får tilgang på storfilmer
Allerede fra desember kan Sumo-kundene ifølge TV 2 «glede seg over mange norske og internasjonale filmer.» Dette gjelder også for kommende storfilmer, som for eksempel den norske spenningsfilmen «Tunnelen» og Oscar-kandidaten «1917» som er et episk krigsdrama.

- Er det en stor avtale?

- Det er en viktig innholdsavtale for TV 2, men også for Nordisk Film vil jeg tro. Med denne avtalen vil Nordisk Film få et vindu hos en stor norsk aktør for sitt norske og nordiske innhold, sier Sandnes.

- Hvor langt frem i tid tegner man slike avtaler i dagens tv-marked?

- Det er en langsiktig avtale som gjør at vi har god forutsigbarhet i årene som kommer med tanke på vår mulighet til å tilby kvalitetsfilmer og kvalitetsinnhold på det norske markedet.

- Ingen Egmont-rabatt
- Egmont eier både TV 2 og Nordisk Film. Har TV 2-eieren vært en pådriver for å få til dette samarbeidet?

- Det jeg kan si er at vi må konkurrere om denne type avtaler på et eksternt marked, noe som innebærer at det er markedspriser på dette innholdet. Dette handler mer om en god match mellom TV 2 og Nordiske Film enn en eier som trumfer noe igjennom, sier han.

- Er det snakk om store summer?

- Ja, det er snakk om store summer nettopp fordi kvalitetsinnhold koster.

Sandnes avviser at det har vært noen form for Egmont-rabatt som en følge av at de to selskapene begge har det danske mediekonsernet som eier.

- Skal være best på innhold
Innholdet fra den nye avtalen vil komme i et tidlig lanseringsvindu på strømmetjenesten TV 2 Sumo, men først etter at titlene har vært vist på kino, samt vært lansert for digitalt kjøp og leie. 

- TV 2 skal være best på norsk innhold. Hos oss, enten lineært eller på TV 2 Sumo, får nå alle tilgang til en rekke av de beste norske filmene hjemme i din egen stue, sier Sandnes.

I avtalen ligger det også en satsing på barn gjennom et helt nytt barne-tv-univers som skal hete «Oiii». 

- For TV 2 er det viktig å være et alternativ til både NRK og de internasjonale aktørene også med barneinnhold. Vi har store ambisjoner for at «Oiii» skal bli et helt supert alternativ, sier TV 2-sjefen.

- Sikrer inntekter til norsk film
TV 2 og Nordisk Film sikrer med dette samarbeidet fortsatt solid finansiering av norske filmer heter det videre i meldingen.

- Norsk film fortjener en stor, norsk aktør. Med denne avtalen gjør TV 2 nettopp en stor og viktig satsing på norsk film. Vi er samtidig stolte over også å kunne presentere «Oiii», med timevis av høykvalitets, originalt barneinnhold. Vår ambisjon er å være den ledende distribusjonspartneren innen film og tv-drama i hele Norden, sier Morten Christoffersen, som er sjef for Nordisk Film Distribusjon i Norge.