12. november fikk Telia grønt lys av EU-kommisjonen til å kjøpe Bonnier Broadcasting. Dermed får den svenske telegiganten tillatelse til å kjøpe den største kommersielle tv-kanalen i Sverige, TV4.  I tillegg får Telia også med seg finske MTV og den nordiske strømme- og betal-tv-kanalen C More på kjøpet.

Med kjøpet etablerer Telia en helt ny forretningsenhet som heter Telia Media. Den skal ledes av konserndirektøren for Broadcasting-området i Bonner, Casten Almqvist. Også annen medievirksomhet som Telia sitter med vil bli lagt inn i denne nye divisjonen.

Les mer: TV4-kjøp kan koste opp mot én milliard ekstra

Men Telias milliardinvestering i innhold rykker ikke ved Telenors strategi, ifølge konsernsjef Sigve Brekke. Da Telenor avholdt sin årlige pressemiddag tirsdag, var han tydelig på at de har pekt seg ut en helt annen retning.

- Vi tror ikke på å eie innhold og det er to grunner til det. Det ene er at det ikke er vår kompetanse. Å drive innholdsproduksjon er det andre som er mye bedre til enn oss. Vi ser ikke at det er verdiskapende, sier Brekke til Kampanje.

- Det andre er at vi har mye større tro på å distribuere innholdet. Vi tror ikke at kunder kan låses til bare én type innhold. Det er altfor mange strømmetjenester der ute til at det er mulig. Vår oppgave blir å distribuere innholdet så godt som mulig, men også å aggregere. Ikke fordi vi tror at kunden kun skal bruke oss, men at de skal bruke oss så mye som mulig.

Telenor var indirekte eier av TV 2 inntil Amedia solgt selskapet til Egmont i 2012. I 2016 solgte Telenor sin andel av Amedia til Sparebankstiftelsen DNB.

Nå er det lite som tyder på at frister med et comeback i mediebransjen.

- Vi ønsker Telia lykke til med strategien de har, avslutter Brekke.

Les også: Trond Giske reagerer på Telenor-utspill i striden om spillreklame