«Oiii» er navnet på den nye barne-tv-plattformen til TV 2, som de har utviklet i samarbeid med Nordisk Film. Nyheten om lanseringen slapp TV 2 i går, samtidig med nyheten om at de har inngått en større avtale om film og serier med søsterselskapet i Egmont-familien.

Med «Oiii» tar TV 2 en tydeligere posisjon i konkurransen om barnas skjermtid. Fra og med 1. desember vil TV 2 tilby 350 timer med innhold for barn, inkludert nye norske barneprogrammer som en del av tilbudet til TV 2 Sumo.

- Lanseringen av et eget univers for barn er et steg videre i tilbudet vårt for de aller yngste seerne. Gjennom «Oiii» skal vi tilby norsk, lærerik underholdning på TV 2s plattformer, som skal være trygt for barn i alle aldre, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2.

- Det betyr at vi tar alt det beste fra Nordisk Film og TV 2 og laget er nytt univers hvor vi også produserer helt nye originale norske produksjoner til norske barn, som vi kaller «Oiiiriginals», sier Kirstine Vinderskov, som er kanalredaktør i Nordisk Film.

Les også: TV 2 styrker seg i strømmekrigen – tar Nordisk Film-avtale fra Viaplay

- Tar barn på alvor
Hun kan love seks nye norske produksjoner fra Nordisk Film hvert år. Det inkluderer «Oiii-gården», «Monstermaling» og «Jul i historiehulen» hvor Cecilie Skog leser fra «Pulverheksa og julenissen». I tillegg byr Oiii på produksjoner som «Julekongen», «Oslenbanden junior», «Lego Ninjago» og innhold levert av blant annet SF Kids og C More.

- Både Nordisk Film og TV 2 er eid av Egmont. Hvorfor har man inngått denne avtalen nå?

- Det tror jeg er fordi vi har felles interesser på samme tid. Alle gode samarbeid oppstår når begge parter har en interesse. TV 2 har hatt en interesse av å gjøre noe på barneområdet, og Nordisk Film har hatt en interesse av å produsere barneinnhold, sier Vinderskov.

Fersk programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, vil ikke skrive under på at TV 2 har «hengt etter» i kampen om barnas skjermtid.

- Men dette er i hvert fall å ta barn på alvor, sier hun.

Hun minner om at TV 2 allerede har et tilbud til barn, og at de så sent som i år var nominert til Gullruten for Årets nyskapning med «Villmark uten voksne».

- Men det er totalpakken som er ny. Her får man alt på én plass, sier Haldorsen.

- Det kan ikke Disney
- Men vi vet at Disney står klare til å lansere sin strømmetjeneste Disney+ utenfor USA. Er det noe dere har hatt i tankene?

- Selvfølgelig tenker vi på konkurrentene, og det handler også om hva vi kan, som de ikke kan. Det vi kan, er det lokale innholdet som norske barn kan kjenne seg igjen i, som er tett på deres hverdag og deres liv. Det kan ikke Disney, sier Vinderskov.

- Det er en økologisk gård i Hønefoss og en barnehage i Oslo, ikke en «high school» i USA, legger hun til.

Hun tror også Oiii kan bli et alternativ til NRK Super.

- Ja, det er helt sikkert. Vi tror barna vil se mer enn det NRK kan levere. Men vi står også sammen om det lokale innholdet.

- Hvor stor verdi har avtalen i kroner og øre?

- Det vil jeg ikke si.

- Hvor lang er avtalen?

- Det vil jeg heller ikke si. Men det er en langvarig avtale.

I tillegg til distribusjonen på TV 2 Sumo, vil de nye barneprogrammene vises på TV 2s lineær-tv-kanal fra kl. 06.15 lørdager og søndager.

Oppdatert: I en tidligere versjon av denne saken stod det at TV 2 vant Gullruten for beste barne-tv-program i år. Det riktige er at de var nominert for beste nyskapning.