Da NRK i går tok den uvanlige avgjørelsen om å slette kronikken «Overklassens omsorgssvikt», ble de enige med kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad om at han skulle levere en redigert versjon av kommentaren som NRK skulle vurdere å publisere.

«NRK publiserte tidligere i dag ytringen «Overklassens omsorgssvikt». NRK har funnet det riktig å trekke teksten tilbake til den er nærmere bearbeidet», skrev NRK på nettsidene sine.

Nå kan NRKs programredaktør Kyrre Nakkim at kommentaren heller ikke vil bli publisert i redigert form.

- Vi ser at måten kommentaren er skrevet på, gjør den svært vanskelig å omforme uten at man sitter igjen med etterlatt inntrykk av personangrep, sier Nakkim.

Tidligere Innovasjon Norge-direktør og forfatter Anita Krohn Traaseth reagerte sterkt på kommentaren som var vinklet på henne og som også omtalte hennes barn da den først ble publisert i går.

- Jeg synes det var spesielt at de publiserte den uten at jeg fikk samtidig imøtegåelse, og oppsummert synes jeg den er et bevis på kronikken jeg skrev i Aftenposten hvor jeg prøver å forberede unge kvinner som vil bli ledere på hvordan de vil bli behandlet og omtalt i media. Jeg synes dette er grovt, sa Traaseth til Kampanje tirsdag kveld.

Les mer: NRK fjerner debattinnlegg og beklager til Traaseth: - Jeg synes det er grovt

Selv om NRK har slettet innlegget, deles fortsatt skjermbilder av den i sosiale medier. Debatten om den ruller også videre, blant annet i Aftenposten, der kulturredaktør Cecilie Asker har skrevet et svar.

- Er det uheldig når den opprinnelge kommentaren ikke lenger finnes hos NRK?

- Det er en avveining, men vi må likevel tenke på publiseringsansvaret vi har. Hensynet til individer er viktigere enn det, sier Nakkim.

- Får saken et etterspill i NRK?

- Selvsagt. Den har vært diskutert mye i dag for å se hva vi kunne ha gjort annerledes og hva jeg ville ha gjort annerledes. Og så vil den bidra til mer læring. Men om du spør om den får etterspill i form av at noen skal gå av, så er svaret nei.

Kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad skriver i en tekstmelding til Kampanje at han skriver på en ny kronikk som han vil sende til NRK for vurdering.

- Han kan selvsagt levere en ny kronikk til oss, men da innenfor de rammene vi burde ha sikret første gang, uten et så sterkt personfokus, sier Nakkim.