Widerøe har valgt Egmont Publishing som ny leverandør av deres ombord-magasin. Når Egmont i februar neste år leverer sitt første Widerøe-magasin blir det med navnet «Skyfritt» som skal representere høyden, flygningene, himmelen og det problemfrie, ifølge flyselskapet.

Kommunikasjonssjef i Widerøe Catharina Solli sier Egmont presenterte spennende nye ideer.

- Egmont skilte seg ut umiddelbart da konkurrentene i august presenterte sine forslag til fremtidens ombord-magasin for Widerøe. Egmont presenterte sitt magasin først og etterfølgerne endte med å «hoppe etter Wirkola», sier Solli i en pressemelding.

Fra Aller til Egmont
Solli forteller til Kampanje at deres nåværende leverandør er Off The Wall (OTW), som holder til i Danmark og er en del av Aller-konsernet. Den avtalen ble signert i 2015, og OTW har levert elleve utgaver i året.

- Hvorfor bytter dere leverandør?

- Det er rett og slett fordi at vi etter å hatt samme leverandør over en lengre periode kjente det var godt å ta en ny prosess og se hva andre kan tilby. Det er klart at det som skrives i ombord-magasinet vårt bruker vi også i sosiale medier og det skal bruke på flere plattformer, sier Solli.

Kommunikasjonssjefen forteller at OTW også fikk anledning til å levere et tilbud.

- Vi har ikke noe å utsette på dagens leverandør som har levert et meget godt produkt til våre passasjerer i mange mange år, men som på andre områder er det sunt å løfte blikket og la andre få se og eventuelt komme på banen, og se hva andre kan levere. Vi venter i spenning på første utgaven fra Egmont Publishing, sier Solli.

- Så langt hva de har vist oss blir det stilig, lekkert og fresht magasin, absolutt i tråd med hva vi ønsker å tilby til våre lesere, legger hun til.

- Slapp det vi hadde i hendene
Kreativ leder i Egmont-eide Sempro, Knut Christian Moeng, blir redaktør for «Skyfritt». 

– Da vi fikk mulighet til å bli med i konkurransen om oppdraget med å lage Widerøe-magasinet slapp vi det vi hadde i hendene og trommet sammen spesialister i alle lag, i alt fra prosjektledelse til design, foto og kommersiell innholdsproduksjon, skriver Moeng i en pressemelding. 

- Vi som skal være med i Widerøe-redaksjonen har lang og variert fartstid og en pasjon for magasinproduksjon. Nå gjelder det bare å levere tipp, topp varer som både Widerøe og de reisende vil elske, fortsetter Moeng.

- Et fantastisk utgangspunkt 
Morten Danielsen
, kommersiell direktør i Egmont Publishing, sier de ser frem til samarbeidet med ydmykhet og stolthet. 

- Vi i Egmont Publishing gleder oss til å jobbe med Widerøe som historieforteller på dette prosjektet. Widerøe har en unik historie, inspirerende destinasjoner og spennende medieflater. Rett og slett et fantastisk utgangspunkt for å skape inspirasjon og reiselyst med gode historier, sier Danielsen. 

- Egmont har laget godt innhold i over hundre år, men aldri så luftig som dette, avslutter han.