Saken er oppdatert med trailer nederst i saken.

I dag lanserte TVNorge og Discovery sine programmer for neste år. Et av de helt nye programmene var humorserien «Sigurd fåkke pult» som TVNorge beskriver som en fiktiv, men relevant skildring av utfordringer og tabuer unge menn møter i dag. 

I serien spiller humortalentene Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch og Eline Grødal.

- Jeg har bestemt meg for å ikke si «incel» (menn som lever i ufrivillig sølibat, journ. anm) i dag, men det er det serien i bunn og grunn handler om. Det er en gutt som ikke får pult og som i første episode finner ut at han er jomfru. Noe som setter i gang en del greier oppi hodet hans. Han får ånden over seg og kaster seg ut i diverse sosiale situasjoner, og dere får jo se hvordan det går, sier Klouman Hallert som spiller tittelkarakteren Sigurd, til Kampanje.

- Jeg spiller Tuva som flytter inn i kollektivet til Sigurd. Hun kommer da fra et venninekollektiv som ikke har fungert, også bygger hun egentlig et vennskap med Sigurd utover i serien, forteller Grødal.

Mørch spiller Mats, bestekompisen til Sigurd.

- Jeg spiller den delen av Sigurds liv som representerer det trygge og det han er vant med, men som da ikke involverer kvinner. Det at min karakter utgjør nærmere 100 prosent av Sigurds sosiale liv det hindrer han i å ligge med jenter. Så det blir en liten kamp når han finner ut at han er jomfru og må endre livsstilen sin for å omgås jenter. Da kan det hende at min karakter blir litt lei seg for det, forteller Mørch.

Steinar Kloumann Hallert foto Eivor Eriksen.jpgFikk reaksjoner: Steinar Klouman Hallert fikk mye latter fra salen da han presenterte den nye serien på Discoverys vårlansering. Foto: Eivor Eriksen.

Humornieu-duo
Hallert og Mørch er kanskje mest kjent fra komikerkollektivet Humornieu, mens Grødal blant annet har spillt i NRK-seriene Oslo Zoo og Match. Humornieu-duoen Hallert og Mørch har også skrevet serien, sammen med Tina Rygh og Øyvind Holtmon. Sistnevnte har også regi.

- Jeg vet vi har laget noe veldig bra greier, om det er lov å si, sier Klouman Hallert.

- Har dere hatt noen inspirasjonskilder?

- Nei, men jeg har sett i ettterkant at det minner om 40 Year Old Virgin, Fatso og Superbad og mange andre serier. Så det er trygge tematikker, men vi håper å ha en original vri på det, sier Mørch.

Les mer: Nytt humorprogram på TVNorge – slik blir våren på Discovery

- TVNorge satte ned foten
I programbeskrivelsen står det at Sigurd er kåt og desperat, men at det nærmeste han kommer å ligge med noen er når han hører på Trym, en annen i kollektivet, ha sex med kjæresten sin.

- Da står som regel Sigurd i naborommet og onanerer iherdig til lydene de lager, står det i programomtalen. 

- Har TVNorge noen gang satt ned foten og sagt at det her dropper vi?

- Ja, det har skjedd. I det skriverommet vi har er vi også glade i å utfordre, så vi har alltid funnet en form for mellomting. Noe alle har vært fornøyd med, svarer Klouman Hallert.

- Uten at vi vet om det blir en eventuell sesong to, snakker vi om i hvilken grad vi skal «uppe» det og gjøre det enda mer voldsomt. Da er det en del artige diskusjoner rundt hva som faktisk er for voldsomt, med tematikker som for eksempel voldtekt, legger han til.

- Målet er å ikke få lage mer tv. Da har du fått det til, skyter Mørch inn.

- Bevisst strategi
«Sigurd fåkke pult» føyer seg inn i en rekke av Discovery-programmer som tar i bruk sex som virkemiddel og henvender seg mot en ung målgruppe.

Etter at Tine Austvoll Jensen tok over som administrerende direktør for kanalgruppen i 2017, har de lansert programmer som «Ex on the Beach», «Hvite gutter» og nå «Sigurd fåkke pult».

- Har Discovery blitt drøyere med deg som sjef?

- Det vet jeg ikke, det må nesten dere andre svare på, sier Austvoll Jensen og snur seg mot Discovery-direktør Eivind Landsverk.

- Men med meg som sjef har vi sammen gått inn i en periode hvor vi i tillegg til å fokusere beinhardt på de tradisjonelle tv-seerne også fokuserer veldig sterkt på de unge voksne. Det er et bevisst strategisk valg har gjort, og det er det som sikrer at vi lykkes i fremtiden, fortsetter Austvoll Jensen.

Eivind Landsverk sier seg enig.

- Grenser vil alltid flyttes og vi må tørre å ta noen sjanser. Ja, noe av innholdet vårt er spisset. Noen vil kalle det for «trash», men det er alltid noen som vil kjenne seg igjen. Hovedfokuset vårt er relevans for målgruppa og publikummet, sier han.

Her kan du se traileren til «Sigurd fåkke pult» som har premiere 12. mars: