De siste fire årene har Espen Stensrud ledet motorredaksjonen som har levert til flere merkevarer i konsernet, samt vært ansvarlig redaktør for magasinene Autofil, Båtmagasinet og Jeger.  

- Jeg har hatt hele mitt voksne arbeidsliv i Dagbladet og Aller Media. Nå er det på tide å finne på noe nytt, sier Stensrud i en melding.

Han startet i Dagbladet helt tilbake i høsten 1992, hvor han blant annet var reportasjeleder på sporten og vaktsjef på nyhetsdesken. I 2003 gikk han til Aller Media hvor han var redaksjonssjef i Autofil og utgavesjef for Se og Hør – før han overtok redaktørstolen i Autofil i 2008. Siden har han fått stadig større ansvarsområder.

- Jeg har vært hele mitt voksne liv i Dagbladet og Aller Media. Det er har vært en fantastisk reise, sier Stensrud til Kampanje.

1. november ble det kjent at Aller Media selger Autofil-merkevaren til Bilforlaget. Det medførte en omorganisering i mediehuset der seks årsverk ble satt i spill av ledelsen.

I dag bekrefter Aller Media at alle har fått tilbud om sluttpakke.

Les mer: Nye sluttpakketilbud i Aller - klubben kjemper mot nedbemanning

Stensrud bekrefter at han har inngått en sluttavtale.

- Det er klart at det strukturelle og salg er en del av dette. Da kommer man til et veiskille og tenker: søren, skal man benytte anledningen til å gjøre noe nytt her i verden? Vi har stått i en stor omstilling i lang tid og det har vi gjort med stor suksess. Det er jeg veldig stolt over. Nå er det oppdraget utført og jeg får prøve å bruke kompetansen på andre områder, sier Stensrud.

- Har du planen klar ?

- Jeg har flere spennende muligheter og spor. Hva jeg lander på, vet jeg ikke, men jeg er fortsatt sulten og har masse energi.

Stått i omstilling
Konserndirektør i Aller og leder av kvinnesegmentet, Ingrid Skogrand, takker Stensrud for innsatsen.

- Espen Stensrud har ledet fagredaksjonen for motorstoff i en tid hvor endringen i mediebruk fra print til digitale flater har vært enorm. Det har krevd kontinuerlig utvikling og omstilling. Redaksjonen har hele veien levert redaksjonelle høykvalitetssaker til flere merkevarer i konsernet - fra magasinet Autofil, som vi nå har solgt, til Dagbladet, Dinside og Elbil24, sier Skogrand.

I forbindelse med salget av Autofil til Bilforlaget blir dagens motorredaksjon avviklet. Konsernet spisser nå sin digitale satsning på motorstoff gjennom Dinside og Elbil24. 

- Det siste året har motorredaksjonen bidratt til en formidabel digital vekst for bilstoff på Dinside. Den sterke posisjonen konsernet Aller Media har på området, kan i stor grad tilskrives Espen og hans folk. Jeg takker Espen for mange års sterke leveranser som leder for motorredaksjonen, Autofil, Båtmagasinet og Jeger, sier Skogrand.

Vil savne kollegene
Stensrud vurderer mange spennende muligheter framover, men innrømmer at det blir vemodig å forlate Aller Media.

- Jeg er overbevist om at stoffområdene blir ivaretatt av alle de flinke folkene i Aller. Jeg kommer til å savne de supre kollegene mine og må takke for alle mulighetene jeg har fått. Jeg har lært ekstremt mye i min lange fartstid i Aller-konsernet. Det skal jeg bruke på min jobbreise videre, sier Stensrud.

Espen Stensrud slutter i Aller Media i midten av desember i år.