- Vi er selvsagt inspirert av The New York Times' glimrende podcast «The Daily», men vi får gjøre det på VG-måten. Aftenposten har «Forklart», og vi bruker vårt språk, våre saker og blir VGs versjon av «The Daily», sier prosjektleder Kristine Hellesland om den nye podcasten «Verdens gang».

Uløst-makerne Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud har fått med seg Emilie Hald Torp, journalist og nyhetssjef i VGTV, på podcasten som skal gi lyttere med dårlig tid et nyhetstilbud fra mandag til fredag.

- Podcasten er et tilbud til dem som ikke scroller alle nettaviser og følger nyhetssendinger hele dagen som vi journalister gjør. Episodene varer fra 10 til 20 minutter og kan lett høres på vei til og fra jobben eller skolen eller mens du trener eller rydder ut av oppvaskmaskinen, sier Hellesland.

- Hvordan skal dere skille dere fra konkurrentene i dette markedet?

- Dette er et nytt format, og på samme måte som alle aviser har hvert sitt nettsted og sine tv-sendinger, så har vi nå også et lydformat som andre mediehus har. Vi skal gjøre det på vår måte. VGs nyhetsjournalistikk har sine kjennetegn og sin stemme, og det tar vi med inn i «Verdens gang».

- Vil tjene penger ganske raskt
VG har allerede rukket å publisere to episoder av podcasten. Foreløpig er de uten reklame, men det skal ikke vare.

- Vi ser for oss at vi skal tjene penger på podcasten ganske raskt. Akurat hvilke kommersielle løsninger vi kommer til å gå for, har vi ikke landet helt ennå, men det er mulig det både blir spotter i midten, foran og etter, sier Hellesland.

- Men du vil aldri høre våre programleder annonsere for produkter, legger hun til.

I Anfos årlige annonsørundersøkelse, svarer i sum 27 prosent av annonsørene at de vil øke investeringene sine i podcast. Det er en vekst på 12 prosentpoeng fra i fjor.

- Vi ser at markedet tar seg opp, både lyttermessig og at de kommersielle mulighetene er mer attraktive for oss. Vi ser også at podcast er et attraktivt annonsørprodukt også for målgruppen vi er ute etter.

- Bussturen blir ikke helt den samme
I tillegg til de faste programlederne, vil VGs journalister på huset og de som er stasjonert i utlandet bidra til episodene.

- Det er kult å hive VG inn i nyhetskampen på podcast. Lytterne får mer mulighet til å velge hva de vil høre på ved at det er flere nyhetspodcaster der ute. Vi gleder oss! sier Tor-Erling Thømt Ruud.

«Giæver og gjengen» fortsetter med VG-kommentatorenes daglige analyse, mens «Verdens gang» er ment for et tilbud til de nyhetshungrige med dårlig tid.

- Dette er med å vise frem VGs gode journalistikk også på lyd, og vi tror det finnes en interesse for å bli oppdatert på dette formatet. Bussturen til eller fra jobb blir ikke helt den samme uten Verdens gang på øret, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.