I juli kom nyheten om at Nordic Entertainment Group (Nent) har sikret seg rettighetene til å vise skøytesport på sine flater de neste fire sesongene.

Nå er det klart at det blir de tidligere skøytestjernene Even Wetten (37) og Mikael Flygind Larsen (37) som skal kommentere hurtigløp på Viasat 4 og Viaplay.

- Det at Nent Group ønsker å løfte skøytesporten til et nytt nivå er åpenbart kjempespennende å være med på. Det gjør de i en spesielt bra tid sportslig, med et meget spennende lag og gode resultater. Samtidig blir det veldig kult å jobbe sammen med Mikael. Det er en spennende utfordring å få prøve seg som hovedkommentator, og jeg kommer til å føle meg trygg med Mikael ved min side, sier Wetten i en pressemelding.

Wetten har selv gull og bronse fra VM i 2005, og har kommentert hurtigløp i ti år, flesteparten for NRK. Flygind Larsen har representert Norge i to Olympiske Leker, og har kommentert hurtigløp de seneste to mesterskapene for henholdsvis TV 2 og Discovery.

15. november starter skøytesesongen i Minsk i Hviterussland, og det store høydepunktet for både løpere og kommentatorer er VM i både sprint og allround i Vikingskipet på Hamar i februar.

- Høydepunktet denne sesongen blir VM på Hamar, som vi gleder oss ekstremt til. Et mesterskap på hjemmebane, der vi kjemper om gull både på sprint og allround gjør dette til en skøytesesong helt utenom det vanlige. Jeg blir veldig motivert av Nents skøytesatsning, og gleder meg til å jobbe med Even, sier Flygind Larsen.

Redaksjonssjef i sportsavdelingen til Nent-gruppen, Sjur Molven, er fornøyd med å få med seg Wetten og Flygind Larsen på laget.

- Vi er utrolig godt fornøyd med å ha fått på plass to så markante og erfarne profiler på kommentatorplass. De to besitter enorm kunnskap, entusiasme og lidenskap og både vi og seerne går en spennende sesong i møte.

Som Kampanje tidligere har skrevet er sportsjefen Anne Tufte er på vei ut av selskapet. 

Les også: