I fjor skilte Telenors kabel-tv-virksomhet lag med satellitt-tv-selskapet Canal Digital og lanserte sin nye tv-plattform T-We. Ett år etter skilsmissen kan Camilla Amundsen, leder for tv og bredbånd i Telenor, nå presentere en helt ny og oppdatert versjon av T-We med nytt brukergrensesnitt og muligheten til å velge blant ulike strømmetjenester.

 - Det har vært betydelige endringer i tv-konsum og preferanser de siste fem årene. Her har vi virkelig jobbet med tv, både ved å forstå endrede preferanser med tanke på kundeadferd og ved å jobbe tett med kundene våre, sier Camilla Amundsen.

Å enkelt kunne finne frem til innhold på tvers av ulike strømmetjenester er noe av det Telenor har jobbet mest med.

- Noe av hovedtanken bak denne løsningen er å hjelpe kundene finne det innholdet de trenger og ønsker, sier Amundsen.

- Du trenger ikke å tenke kanal
Under presentasjonen av nye T-We viser Telenor hvordan plattformen fungerer i praksis. Under en fane som heter «Anbefalinger» får en opp serier fra blant annet HBO Nordic og Fox+ rundt om hverandre. 

- Jeg tror det er der vi nå skiller oss mest fra de andre leverandørene, og også er mye mer fremtidsrettet ved å vise det mye mer visuelt. Du trenger ikke tenke på kanal, det er innholdet som er i fokus. Det er innholdet kunden er opptatt av. Leverandørene er opptatt av kanaler, men det er jo ikke kundevennlig å løfte kanalene på den måten, sier Amundsen. 

Amundsen kaller utformingen helt ny og sier at bildene gjør det enkelt å gjenkjenne ulike programmer.

- Enkle brukergrensesnitt, gode og enkle søkefunksjoner, gode og personaliserte tips. Det å visualisere og å ha alt tilgjengelig, og ikke minst fleksibelt, for du vil ikke betale for masse du ikke bruker, sier Amundsen om nye T-We som lar kunder sette sammen sin egen tv- og strømmepakke.

Poengmodell
Nye T-We tar i bruk en etter hvert kjent modell blant tv-distributørene og som først ble tat i bruk av Telia og Altibox. Her bruker man en poengmodell hvor kunden får 100 poeng til å velge ut kanalene du vil ha i tillegg til 16 faste basiskanaler (se liste i bunn av saken). Det er første gang Telenor tar i bruk en slik modell for sine kabel-tv-kunder.

Noen kanaler koster naturlig nok flere poeng enn andre. Med de 100 poengene kan du blant annet velge HBO Nordic til 60 poeng, Viasat film til 70 poeng og Viasport til 30 poeng. T-We kunder kan derfor bruke 30 av sine 100 poeng på å få se Champions League-fotball, enten det er gjennom TV 2 Sport 1 eller Viasport. Andre sportskanaler en kan velge blant er Strive Sport og Eurosport.

Konkurrentene Get og Altibox bruker også poengmodellen. Begge leverandører gir kundene 50 poeng i sin standardpakke, og HBO Nordic koster 40 poeng begge steder. 

- Tilby en helhet
Med nye T-We ønsker Telenor nå å samle alt på et sted i motsetning til det Amundsen beskriver som «masse bokser og løsninger, abonnement og regninger, hvor du mister kontrollen».

- Sånn kan vi ikke ha det, det er ikke kundevennlig. Så der tar vi en tydelig rolle nå, sier Amundsen.

- Veldig mange skal være gode på strømming, hvordan skal dere skille dere fra konkurrentene?

- Strømming er jo en ting, men så ønsker du også å se Ingebrigsten-brødrene løpe live. Så du ønsker et mangfold og det blir for snevert å kun ha en eller to strømmetjenester. Vi ønsker å tilby en helhet så det er viktig, og det å løfte frem innholdet på en god måte, sier Amundsen. 

I demonstreringen av nye T-We viser Telenor hvordan du kan se på et program på ipaden, samtidig som du fra samme ipad strømmer et annet program på tv-en, men nedlastning av serier til nettbrett, er foreløpig ikke mulig.   

Redaksjonelle anbefalinger
Telenor viser også hvordan du kan søke opp serier ved å si navnet ved hjelp av en talefunksjon, samt kunne søke opp skuespillere og regissører. Nytt er det også at Telenor skal komme med personlige og redaksjonelle anbefalinger. 

På spørsmål om hvem det er som skal velge ut de redaksjonelle anbefalingene sier Magnus Line, informasjonssjef i Telenor, følgende:

- Det er lite team hos oss som er oppdatert på trender og seervaner. Deres oppgave er å løfte fram det mest aktuelle innholdet til kundene til enhver tid. Seksjonen «anbefalt» er en miks av personlige og redaksjonelle anbefalinger. Innholdsleverandørene har ingen påvirkning på dette.

Alle T-We kunder skal få tilgang til den nye plattformen i løpet av året og Telenor forteller at 60.000 av deres 560.000 kunder allerede har tilgang til nye T-We. Omtrent 95 prosent av innholdet skal kunne sees utenfor hjemmet, inkludert i EU/EØS, sier Telenor.

Her kan du se listen over kanalene som er med i den faste kanalpakken til Telenor:

Kanal
NRK 1
NRK 2
NRK 3
TV 2
TV3
TVNorge
Fem
Max
TV 2 Livsstil
Vox
Viasat 4
TV 2 Nyhetskanalen
TLS
TV 2 Humor
TV 2 Sport 2
TV 2 Zebra