Saken blir oppdatert.

Morgenbladets styre har i dag konstituert Sun Heidi Sæbø (39) som midlertidig ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet. Hun kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i Morgenbladet, og ansvarlig for dekningen av områdene politikk, utenriks og forskning.

- Sun Heidi Sæbø er en faglig dyktig, tydelig og erfaren leder. Hun er strukturert og handlekraftig. I løpet av sin korte tid i bedriften har hun fått en meget god forståelse for Morgenbladets muligheter og utfordringer. Jeg opplever også at Sæbø er en god relasjonsbygger, sier Morgenbladets styreleder Amund Djuve i en pressemelding fra NHST.

Les mer: Morgenbladet-skribenter om Anna B. Jenssens avgang: - Nødvendig, men ikke nok

Før hun kom til Morgenbladet i august i år hadde hun jobbet 14 år i Dagbladet, blant annet som kveldsredaktør, nyhetssjef og utgavesjef i Magasinet. Hun har utdannelse innen sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra både Universitet i Bergen og Shanghai.

- Dette synes vi er bra valg. Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, sier klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet i en tekstmelding til Kampanje.

- Vi håper også på at lesere og bidragsytere kommer tilbake snarest og samler seg om avisa. Vi trenger alle på post for å lage en kvalitetsavis for leserne våre.

I går ble det kjent at Anna B. Jenssen gir seg som sjefredaktør som følge av en dyp konflikt med de ansatte i avisen som nylig måtte kutte åtte millioner kroner.

I dagens pressemelding kommer det frem at styret i Morgenbladet har satt i gang  arbeidet med å rekruttere en ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør for Morgenbladet. Styrets leder vil lede dette arbeidet. Sæbø vil være konstituert frem til ny leder er på plass.