Med valget av samfunnsredaktør Sun Heidi Sæbø som midlertidig ansvarlig redaktør i Morgenbladet, har styreleder Amund Djuve tro på at situasjonen i den kriserammede avisen vil roe seg.

- Jeg opplevde at da jeg presenterte henne på et allmøte i Morgenbladet umiddelbart etter styremøtet, så ble dette tatt godt imot, sier Djuve til Kampanje.

Sæbø var den eneste Djuve kontaktet etter at Anna B. Jenssen sa opp sin stilling på søndag og ansettelsen ble enstemmig vedtatt på dagens styremøte.

- Hva blir hennes viktigste jobb nå?

- Det blir å sørge for at Morgenbladet kommer tilbake på det veldig høye nivået det er på sitt vanlige nivå. Det er journalistikk av veldig høy kvalitet, laget av veldig kompetente medarbeidere. Jeg tror hun vil være i stand til å sørge for at vi kommer tilbake til det nivået.

- Har du tatt andre grep for å sørge for at det vil skje?

- Jeg har jobbet med å få på plass en ny leder, og så er det opp til ledelsen og staben i Morgenbladet å sørge for at de fortsetter å lage veldig god journalistikk.

Styret har nedsatt et ansettelsesutvalg som har ansvaret for å finne en ny permanent sjefredaktør i Morgenbladet. Det består av Amund Djuve, Anine Kierulf og Maria Berg Reinertsen. De skal lyse ut stillingen eksternt og vil vurdere både eksterne og interne kandidater.

Djuve regner med at dette arbeidet vil ta fra én til to måneder.

- Tror du dette er en attraktiv jobb?

- Jeg tror det som har skjedd de siste ukene ikke har vært den aller beste reklamen for denne stilingen. Samtidig, ser man litt på Morgenbladets historie og produktet Morgenbladet er, vil man se at dette en mulighet til å lede en fantastisk spennende publikasjon med interessant og viktig journalistikk fremover. Ja, jeg tror det vil være en attraktiv jobb.

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet skriver i en tekstmelding til Kampanje at de synes den midlertidige løsningen er god.

- Dette synes vi er bra valg. Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, sier han.

- Vi håper også på at lesere og bidragsytere kommer tilbake snarest og samler seg om avisa. Vi trenger alle på post for å lage en kvalitetsavis for leserne våre.

Les mer: Sun Heidi Sæbø blir midlertidig ansvarlig redaktør i Morgenbladet