Saken blir oppdatert.

E24 blir knutepunkt for all næringslivsjournalistikk fra mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. De samme mediehusene blir også felles eiere av E24, hvor Christian Haneborg blir styreleder. E24 har tidligere vært heleid av VG.

- Det norske folk fortjener enda bedre næringslivsjournalistikk. Skal man forstå samfunnet må man vite hvor samfunnets verdier skapes, og hvordan denne verdiskapingen henger sammen med samfunnets velferd. Derfor er det dypest sett en styrke for demokratiet når E24 - og Schibsted - nå gir næringslivsjournalistikken i Norge et kjempeløft, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted i en pressemelding.

Også konkurrentene til E24 ruster opp i kampen om nyheter fra næringslivet. I november lanserer Dagbladet sitt nye nettsted Børsen, og tidligere i høst lanserte Trygve Hegnar Finansavisen i digital drakt.

Les mer: Brudd mellom Hegnar og Dagbladet: - Har jo null kompetanse på finans og økonomi

I praksis betyr dette at all næringslivsjournalistikk vil bli publisert i E24, men innholdet produseres både i de ulike mediehusene og av E24s egen redaksjon. Også i papiravisene vil saker publiseres under E24-merkevaren.

Gard L. Michalsen fortsetter som sjefredaktør, mens E24 nå lyser ut en ny stilling som administrerende direktør. Til Kampanje forteller Michalsen at de har store ambisjoner.

- Dette er en historisk investering som kommer på riktig tidspunkt. Finansavisen og Dagens Næringsliv ruster opp digitalt, Dagbladet etablerer Børsen og Nettavisen skalerer opp. E24 er størst og kommer til å være størst i uoverskuelig fremtid, men vi har større ambisjoner om å sette dagsorden og bli viktigere. Vi skal være den desidert foretrukne nettavisen for næringslivsjournalistikk.

- Er dette et godt tidspunkt å gjøre det på, når Dagens Næringsliv nedbemanner?

- Dette er prosesser vi begynte med lenge før den nyheten kom. Det har tatt store deler av 2019, så det er litt tilfeldig at det kom på samme tid. DN kommer til å ruste opp digitalt og bli en mer betydelig konkurrent digitalt. 

Redaksjonen i E24 teller i dag rundt 30 årsverk. Michalsen kan ikke si hvor mye større redaksjonen nå blir.

- Det er ikke gjort en nøyaktig fordeling av hvor mange som blir ansatt i E24. Det må vi komme tilbake til.

Konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted, Siv Juvik Tveitnes, mener mye av utviklingen i store og viktige norske næringer, som eksportnæringen på Vestlandet, dessverre ender opp som lokalsaker.

- Vårt mål er å gi leserne den beste og viktigste dekningen av næringslivet fra hele landet - til lesere over hele landet. Vi har stor tro på at mediehusene i Schibsted sammen kan bidra til at E24 tar nummer 1-posisjonen, og blir landets viktigste avis for økonomi- og næringslivsnyheter. I tillegg er vi overbevist om at satsingen styrker hver enkelt avis dekning av næringslivet, sier hun.