RiksTV og Nordic Entertainment Group har blitt enige om en ny distribusjonsavtale for tv-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, samt Viasport-kanalene. I tillegg vil den nye avtalen gi RiksTV-kundene tilgang på hele sesonger av de fire mest populære seriene hver eneste TV-sesong. De første fire seriene vil lanseres vinteren 2020.

- Dette er en historisk distribusjonsavtale. Vi er først ute med å lansere signaturseriene, og kundene våre blir derfor de første som kan se hele sesonger av innhold fra Nent Group uten å abonnere på en ekstra strømmetjeneste. Det er første gang vi ser en slik miks av strømming og lineær-tv i en distribusjonsavtale, kall det gjerne moderne TV-historie, sier administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll.

Fra før av er det klart at kanalene TV3, Viasat 4, TV6 og  Viaplay vil inngå i RiksTVs nye strømmetjeneste Strim. Denne tjenesten ble lansert i oktober 2018 og fra starten av var TV 2s kanaler, TVNorge og Discoverys kanaler, BBC, Disney, HBO Nordic og Paramount + med. Den nye avtalen sikrer at også strømmetjenesten Viaplay, samt kanaler som TV3, TV6 og Viasat 4, er på plass.

- Dette er en svært viktig avtale for Strim-kundene. De har savnet kanaler som TV3, Viasat 4 og TV6, og de har savnet mer filmer og serier. Nå får de både Viaplay og disse kanalene inkludert i Strim. Vi er glade for at vi nå har en samlet norsk tv-bransje i ryggen og at alle de tre store kommersielle TV-nettverkene i Norge endelig er med på laget, sier Rune Åsprang, leder i Strim.

- Denne avtalen gjør vårt innhold tilgjengelig både på RiksTVs strømmesatsing og på den tradisjonelle TV-plattformen. Avtalen viser også Nent Groups innovative evne til å tilgjengeliggjøre den beste underholdningen til seerne i Norden, sier Kim Poder, kommersiell sjef i Nent Group.