Saken blir oppdatert.

Polaris Media-konsernet hadde en omsetning på 657 millioner kroner i tredje kvartal. Det utgjør en liten nedgang på 4 prosent. Annonseinntektene falt med 11 prosent, mens brukerinntektene hadde en vekst på 3 prosent.

Det er i Polaris-eide Stampen Media at det lugger. Det svenske mediehuset mistet hele 23 prosent av annonseinntektene sine i tredje kvartal. Både papir (- 24 prosent) og digitalt (- 15 prosent) svikter. Deler av nedgangen skyldes at det i løpet av første halvår 2019 har blitt lagt ned fem av åtte gratisaviser.

Konsernsjef Per Axel Koch beskriver det svenske annonsemarkedet som krevende, men sier i kvartalsrapporten at det jobbes med tiltak for å snu den negative utviklingen.

I den norske virksomheten kan Polaris Media vise til en liten vekst på 1 prosent i annonseinntektene. Papirinntektene faller med 7 prosent, mens digitalinntektene øker med 12 prosent.

Samtidig øker de norske brukerinntektene med 5 prosent. Polaris Media hadde 212.817 abonnenter per tredje kvartal (+ 6 prosent). 84.367 av dem er digitale, og det er en vekst på 37 prosent fra samme kvartal i fjor.

- Det er gledelig at vi fortsetter veksten i antall abonnenter, ved fortsatt sterk vekst i antall digitale abonnement. Mye av veksten er et resultat av sommer- og høstkampanjene som har solgt betraktelig mer enn ved tilsvarende kampanjer i fjor. Vi har også i løpet av kvartalet hatt god dekning av kommune- og fylkestingsvalget i Norge, og aldri før har en så stor andel av våre abonnenter benyttet sin digitale tilgang til å lese plussinnhold, sier Koch i meldingen.

Hele konsernet har et driftsresultat på 55 millioner kroner (+ 62 prosent). Det skyldes ikke minst kostnadsbesparelser på 44 millioner kroner i Stampen Media. 

I september ble det kjent at de to avishusene Polaris Media og Agderposten danner et nytt, regionalt mediehus på Sørlandet bestående av bestående av de tre store storbyavisene, Agderposten, Varden og Fædrelandsvennen, samt seks lokale mediehus. Polaris Media Agder vil få et samlet opplag op 107.000, 138.000 daglige lesere digitalt og 170.000 daglige lesere på papir.

Polaris Media vil eie 51 prosent i det nye selskapet.

Les mer: Bygger aviskjempe på Sørlandet med omsetning på nesten 700 millioner: - Dette er ikke et kostnadscase