Forrige uke valgte over 30 skribenter å holde tilbake bidrag fra Morgenbladet i solidaritet med journalistene. Forsker Thomas Hylland Eriksen er blant dem. Han mener det er fornuftig at Anna B. Jenssen nå trekker seg som sjefredaktør.

- Slik situasjonen har utviklet seg, var nok dette nødvendig, men i seg selv er ikke dette nok til å redde Morgenbladet, sier Thomas Hylland Eriksen til Kampanje.

- Hva skal til for at du igjen kan bidra i avisen?

- Det må være en tydelig forpliktelse overfor det som var Morgenbladets sjel. Det handler om at man representerer noe litt annet enn den vanlige pressen.

- Fortsatt en del vi ikke vet
Aslak Bonde har levert politiske analyser til Morgenbladet hver uke siden 2003, men forrige uke valgte han å slutte som skribent. Da lanserte han også en idé om å opprette et nytt Morgenbladet under nytt navn.

Les mer: Aslak Bonde håper på et nytt Morgenbladet «under annet navn»: - Kan bli en lønnsom virksomhet

- Å trekke seg var flott gjort av Anna. Hun har skjønt, lovlig sent riktignok, at det var dette som skulle til for å løse krisen i Morgenbladet, sier Aslak Bonde til Kampanje.

Bonde understreker at det er fortsatt er mange spørsmål som må besvares av ledelsen.

- Jeg jubler ikke før jeg vet hva NHST vil med avisen. Det er fortsatt en del vi ikke vet noe om. Hvem som tar over for Anna vil være av betydning, og NHST må fortsatt redegjøre for hva de vil med nedbemanningen.

Han vil også gi den avtroppende sjefredaktøren ros.

- Jeg har kjent henne som en god leder redaksjonell leder og som et godt menneske.

- Vil du nå vurdere å gå tilbake til Morgenbladet?

- Ja, jeg er for all del åpen for det. Det er ingenting jeg heller vil enn å skrive for Morgenbladet.

- Klart ikke lenger å stå i dette
I en pressemelding i dag varsles det at Anna B. Jenssen går av som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. 

Hun slutter av hensyn til Morgenbladet og av hensyn til seg selv og sine nærmeste.

- Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sier Jenssen ifølge pressemeldingen.

Takk for alle støttende ord underveis. Dere vet hvem dere er, skrev den avtropende Morgenbladet-redaktøren på Facebook, kort tid etter at pressemeldingen var sendt ut.