Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund trakk frem økt prispress i det norske markedet som en av årsakene til at inntektene fra det digitale annonsemarkedet faller da hun presenterte resultatene fra tredje kvartal forrige uke.

Hun pekte blant annet på en av sine konkurrenter, Aller Media, som eier Dagbladet.

- Aller Media er blant annet de som drar ned prisene. Det er greit nok det, men jeg mener at det på lang sikt blir et mindre sunt marked. Vi prøver å holde igjen og så straffes vi for det nå, sa Skogen Lund til Kampanje.

Nå går direktør i Konkurransetilsynet, Lars Sørgard, hardt ut mot Schibsted-sjefen i Dagens Næringsliv.

- Jeg er litt forundret over måten hun går ut på. Hun går langt i å kommentere egen prising, og å beskylde en annen aktør for prisdumping. Det er bedrifters ansvar å følge konkurranselovgivningen, og Skogen Lund bør være klar over at det finnes en grense for denne type signalisering, sier Sørgard til DN.

- Jeg er helt enig med konkurransedirektøren, og jeg tenkte på det allerede på fredag. Ordvalget ble litt for sterkt, sier Kristin Skogen Lund til DN.

Hun avviser at hun har forsøkt å påvirke markedet, men sier at hun forsøkte å gi en forretningsmessig forklaring på fallet i de digitale annonseinntektene.

Kampanje har spurt Schibsted-sjefen om hun også angrer på at hun nevnte Aller Media spesifikt. Hun skriver i en tekstmelding at hun ikke har noe mer å tilføre utover det hun har forklart i DN.

Heller ikke konserndirektør for salg og marked i Aller Media, Bente Klemetsdal, vil kommentere saken.

- Jeg har ingen kommentar til dette, utover at vi i Aller Media generelt er opptatt av å skape ett konkurransedyktig marked til det beste for alle aktører, sier Klemetsdal.

Les mer: Schibsted får smell i digital priskrig - Kristin Skogen Lund peker på Aller Media