Over 100.000 unike brukere har sett første episode av «Funkyfam», som følger treningsprofilen Jørgine «Funkygine» Vasstrand og hennes storfamilie, siden serien ble sluppet mandag morgen på TV 2 Sumo, ifølge en pressemelding fra TV 2. 

- Dette er veldig moro, og viser med all tydelighet at historien til «Funkygine» og hennes familie appellerer bredt. I tillegg bekrefter dette nok en gang at TV 2 Sumo når et ungt og attraktivt publikum for TV 2, i en tid hvor den lineære seingen går tilbake. Ingen andre underholdningsserier på TV 2 Sumo har noensinne oppnådd så høye seertall på så kort tid, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Serien fikk terningkast 2 av VGs anmelder, og har ikke blitt anmeldt hos de andre store mediehusene.  

«Serien om Funkygine og hennes «Funkyfam» er som en eneste stor innholdsreklame: Totalt skrellet for selvironi og humor, men også innhold», skriver VGs anmelder Ida Madsen Hestman om serien, som hun også kaller «Gla' familie-porno».

I anmeldelsen stiller også Madsen Hestman spørsmål om hvilken «fantasiløs person» som gidder å se på programmet.«For hverken moralen, ei heller narrativet, i serien vil fortelle meg noe som helst utover en platt insistering om at familieverdier kommer først», skriver hun.

Anmeldelsen falt ikke i god jord hos «Funkygine» selv. Til Nettavisen fortalte hun at hun var skuffet over anmeldelsen: 

- Jeg synes den anmeldelsen er veldig rar og spesiell. Det minner meg heller om et blogginnlegg med personlige meninger om hvor utrolige kjedelig og idiot-familie vi er, enn en seriøs serieanmeldelse fra Norges største avis, uttalte hun til Nettavisen.

TV 2 ønsket ikke å kommentere saken til Nettavisen.