Bauer Media og en av norges større podkast-produsenter, Plan-B, inngår samarbeid. Plan-B står bak podkaster som «Kommentarfeltet med Adam og Tore», «Tvillingterapi» med Vita og Wanda og lyttersuksessen «Jan Thomas og Einar blir venner» og fremover skal Plan-Bs podkaster distribueres på Podplay, Bauers plattform. 

Daglig leder i TV og podkast i Plan-B, Christina Eriksen Fagernes, sier de går til Bauer Media fordi de «ønsket en trygg, erfaren samarbeidspartner og som kan tilby en riktig plattform».

Etter at podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner» startet opp i november 2018 ble den raskt en av landets mest populære. Fagernes forteller at podkasten på et år har vokst til 450.000 ukentlige lyttere.

- Vi fant noe helt spesielt da vi satte Jan og Einar i et podkaststudio sammen. Nå er vi oppe i 12 millioner lyttinger og podkastens kommersielle suksess har gitt oss spillerom til å utvikle podkastsatsingen vår videre, sier Fagernes.

- En vinn-vinn-situasjon
Markeds - og researchdirektør i Bauer Media, Bjarte Øgrey, er veldig fornøyd med det nye samarbeidet. 

- Det er helt klart en vinn-vinn-situasjon, hvor en pluss en er tre, sier Øgrey til Kampanje.

Markedsdirektøren forteller at at de skal hjelpe Plan-B med salget og dele inntektene etter en formel. 

- Vi vil hjelpe dem med å kommersialisere og tjene penger på podkastene og samarbeide om salg, så dette vil være bra for både dem og oss, sier Øgrey.

Store også på podkast:

«Jan Thomas og Einar blir venner» har ikke bare suksess på tv, men også som podkast. Nå skal Radio Norge-eieren hjelpe selskapet bak, Plan-B, med salget.

Vil ikke love Jan Thomas og Einar
Plan-B vil tilgjengeliggjøre deres podkaster på Bauers tekniske plattform Podplay.

- Hvor du som lytter hører på podkastene er sånn sett irrelevant. Så lenge podkasten har blitt distribuert fra vår plattform Podplay vil lytterne få servert det kommersielle budskapet vi har solgt, sier Øgrey.

Samtidig åpner samarbeidet for flere muligheter.

- Vi snakker jo med ca 1.8 millioner mennesker ukentlig på våre radiokanaler og  sånn sett kan vi dra veksel på disse og snakke om podkastene, enten som gjester i studio eller i form av promospotter. Vi har roperten og vil hjelpe med spredning av podkastene og således bidra til økt dekning og bringe podkastene til nytt publikum, sier markedsdirektøren.

- Kan Jan Thomas og Einar dukke opp i Bauers radiokanaler?

- Bauer Media skal distribuere Plan-Bs podkaster, det er avtalen. Så jeg kan ikke love noe der. Generelt så vil vi trekke veksler på de to tingene, radio og podkast er begge lyd, så da er det naturlig at de to kan spille på lag.

- Skal Plan-B sine podkaster gå på Bauers radiokanaler?

- Avtalen er at Bauer Media skal distribuere Plan B sine podkaster. Muligheten er der, men vi kan ikke si noe sikkert, svarer Øygrey.

Har avtale med flere
I tillegg til Plan-B samarbeidet, inngår Bauer et samarbeid med Filt Oslo og Svartrost Produksjoner. Begge produksjonselskapene fokuserer på historiefortellende podkaster.

Redaksjonssjef i Filt Oslo, Peter Daatland, tror den type podkaster vil treffe et ungt og verdifullt publikum. Om samarbeidet med Bauer sier Daatland følgende:

- Dynamikken mellom salg og innhold er ekstremt spennende. Bauers kunnskaper på salgsfeltet frigjør kreativ energi som gjør våre produksjoner enda sterkere.

Daglig leder i Svarttrost Produksjoner, Ellen Wisløff, sier følgende om Bauer-samarbeidet:

- Vi har lyst til å teste ut historiefortelling på podkast i annonsemarkedet, og har en serie med Espen Thoresen og Vinni som skal utforske mannsrollen ved å møte ulike menn og snakke om følelser. Vi har allerede laget en pilot med Johnny Brenna, kjent som tøff politispaner. Espen og Vinnis oppgave blir å få ham til å åpne seg. Og for å få til det, må også programlederne virkelig by på seg selv. Dette er en roadtrip-serie, ut av studio, hjem til folk, og klippet i dokumentarformatet, sier Wisløff til Kampanje.

Les også: Tidligere KK-redaktør, «Uløst»-skaperen og NRK-veteran lager podkastselskap

Podkast-leder:

Daglig leder i TV og podkast i Plan-B, Christina Eriksen Fagernes. - Vi ønsket en trygg, erfaren samarbeidspartner og som kan tilby en riktig plattform», sier hun.