I dag er det ikke tegneserier i Dagbladet. I en kommentar signert kulturredaktør Sigrid Hvidsten, takker de for «all moroa» og skriver at avisen fra i dag legger ned daglige tegneseriesider.

Bakgrunnen for valget er at tre av fire tegneserielesere forsvant da Dagbladet mistet «Lunch» og «Pondus». Hvidsten skriver at levrandøren Strand Comics i fjor valgte å si opp avtalen med avisen. 

- I tillegg til at dette var noe vi syntes var fryktelig synd, hadde det dramatiske konsekvenser for hvordan tegneseriesidene våre ble lest på nett, skriver Hvidsten.

Dagbladet erstattet «Lunch» og «Pondus» med «Bestis» av Kenneth Larsen og den internasjonale suksesstripa «Macanudo», men det holdt likevel ikke på leserne. 

Kampanje stilte Hvidsten spørsmål om hvor mye penger de sparer på kuttet, hva pengene skal brukes til og hva de nå skal bruke den ledige spalteplassen til. 

- Jeg kommer ikke til å gå inn på de konkrete summene vi sparer, men kan si at det finansier opp en journaliststilling. Tegneseriesidene er i utgangspunktet småstoffsider med quiz, hjernetrim, sjakk, sudoku og så videre, så vi kommer til å fortsette med stoff i den tradisjonen. I dag har vi et kulturtips på trykk, sier Hvidsten til Kampanje.

Avisen vil fortsette med tegneserier på lørdager med «to store tegneseriesider» skriver Hvidsten og legger til at «pengene vi i dag bruker på tegneserier vil vi rett og slett gi leserne våre noe de liker bedre og leser mer».