«Chernobyl» fikk pris for beste miniserie under årets Emmy-utdeling i Los Angeles, og svenske Johan Renck fikk pris for å ha regissert den.

HBO-suksessen fikk også pris for beste miniseriemanus, skrevet av Craig Mazin.

Svenske Stellan Skarsgård var nominert for sin rolle i «Chernobyl», men prisen for beste mannlige birolle i en miniserie gikk til Ben Whishaw for «A Very English Scandal».

«Chernobyl» er en miniserie i fem deler regissert av svenske Johan Renck, som altså fikk pris i kategorien beste regi for en miniserie. I hovedrollene finnes blant annet Stellan Skarsgård, Emily Watson og Jared Harris.

 «Game of Thrones» fikk pris for beste dramaserie, den gjeveste prisen, under Emmy-utdelingen i Los Angeles natt til mandag. 

Det er fjerde gangen serien vinner denne prisen og denne kom prisen for den åttende og foreløpige siste sesongen av dramaseriene som har bergtatt en hel verden. 

Les også:  Enda en Game of Thrones oppfølger i gang - skal handle om huset Targaryen

HBO-suksessen var nominert i hele 32 kategorier, men fikk ikke så mange priser som det først så ut til at de kunne få. De stakk riktig nok av med den gjeveste prisen, beste dramaserie.

Peter Dinklage fikk pris for beste mannlige birolle i «Game of Thrones».

Kveldens overraskelse var det den mørke komiserien «Fleabag» som sto for. «Fleabag»-skuespilleren Phoebe Waller-Bridge vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. 34-åringen slo dermed Julia Louis-Dreyfus (58) fra «Veep» som har vunnet prisen flere ganger tidligere.

Waller-Bridge spiller hovedrollen, men har også produsert og skrevet «Fleabag» Serien stakk også av med prisen for beste komiserie, samt at Harry Bradbeer fikk pris for beste komiserieregi.

- Det er fantastisk og beroligende å vite at en skitten, pervers, sint og rotete kvinne kan komme seg til Emmy-utdelingen, sa Waller-Bridge fra scenen og refererte til hennes karakter i komiserien.